A sajtószabadságról

2023. március 11. 13:21

Orbán olyan kíméletlenséggel ugrált a kormánykritikus média fején, hogy a számuk 34-ről 52-re emelkedett.

2023. március 11. 13:21
null
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Valamirevaló ellenzéki röpgyűlés vagy Magyarországot tetemre hívó nemzetközi boszorkányszombat nem zárulhat annak említése nélkül, hogy szép hazánkban megszűnt a sajtószabadság, Orbán Viktor személyesen beszántotta az ellenzéki szerkesztőségeket, a »független« újságírókat pedig internálta. 

Hogy a magyar sajtószabadság megszűnt (miként a jogállam, az akadémiai szabadság, Soros káderképzője, az oktatás-egészségügy és minden más is), az a baloldali fabulák állandó elemévé vált; olyasmivé, mint az eposzok állandó jelzői (epitheton ornans). A hívek számára bizonyítást nem igényel a vád, csupán rituálisan ismételgetni kell, minél hangosabban, orrvérzésig, és akkor az egyszerűbb lelkek talán beveszik, Orbán meg bukni fog.

Az eredmény látható.

A sajtószabadság kimúlásában hívők feltehetőleg nem értesültek a Nézőpont Intézet és a Médianéző Központ minap ismertetett sajtószabadság-kutatásáról. (Talán azért, mert kedvenc »független« hírforrá­saik »elfelejtettek« hírt adni róla.) A felmérésből többek között kiderül: az elmúlt tizenhárom esztendőben Orbán Viktor olyan kíméletlenséggel ugrált a kormánykritikus média fején, hogy a terror hatására a baloldali szerkesztőségek száma a 2010-es 34-ről mostanra 52-re emelkedett.”

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2023. március 12. 13:12
Amit (ki tudja miért?) NEM KÖZÖLT a Nézőpont Intézet és a Médianéző Központ, és PiliToncsi (Magyar Nemzet) sem: Kormányzattól függő RÁDIÓ 1. Kossuth 2. Petőfi 3. Bartók 4. Dankó 5. Duna World (online rádió) 6. Best FM 7. Karc FM 8. Rádió 1 9. Retro Kormányzattól függő TV: 1. M1 2. M2/Petőfi 3. M5 4. Duna 5. Duna World 6. TV2 7. Hír TV 8. Pesti TV (online tv) Kormányzattól függő NYOMTATOTT LAPOK (O=országos, L=helyi/megyei) 1. Bors (O-napilap) 2. Magyar Nemzet (O-napilap) 3. Magyar Hírlap (O-napilap) 4. Magyar Demokrata (hetilap) 5. Mandiner (hetilap) 6. Ripost7 (hetilap) 7. Szabad Föld (hetilap) 8. Vasárnap reggel (hetilap) 9. Metropol (L-napilap) 10. HírNY8LC (L-napilap) 11. 24 Óra (L-napilap) 12. Békés Megyei Hírlap (L-napilap) 13. Délmagyarország (L-napilap) 14. Dunaújvárosi Hírlap (L-napilap) 15. Észak-Magyarország (L-napilap) 16. Hajdú-bihari Napló (L-napilap) 17. Heves Megyei Hírlap (L-napilap) 18. Fejér Megyei Hírlap (L-napilap) 19. Új Dunántúli Napló (L-napilap) 20. Új Néplap (L-napilap) 21. Kelet-Magyarország (L-napilap) 22. Kisalföld (L-napilap) 23. Napló (L-napilap) 24. Nógrád Megyei Hírlap (L-napilap) 25. Petőfi Népe (L-napilap) 26. Somogyi Hírlap (L-napilap) 27. Tolnai Népújság (L-napilap) 28. Vas Népe (L-napilap) 28. Zalai Hírlap (L-napilap) Megj.: korábban megszűnt a Világgazdaság (O-napilap) és a Figyelő (hetilap) Kormányzattól függő INTERNETES "HÍRSZOLGÁLTATÓK" 1. origo.hu (beleolvadva a 888.hu és a newsfeed.hu) 2. index.hu (vitatott hovatartozás) Kormányzattól függő MÁS INTERNETES TARTALOMSZOLGÁLTATÓK 1. aktualis.hu 2. axiomamedia.hu 3. bennfentes.net 4. gondola.hu 5. kontra.hu 6. latoszogblog.hu 7. magyarforum.info 8. napi.hu 9. novekedes.hu 10. pestisracok.hu 11. reaktor.hu 12. vadhajtasok.hu 13. vasarnap.hu 14. Patrióta (Youtube) Kormányzattól függő INTERNETES PORTÁLOK - a fentiek valamelyikéhez kapcsoltan 1. hirado.hu 2. borsonline.hu 3. demokrata.hu 4. figyelo.hu 5. magyarhirlap.hu 6. magyarnemzet.hu 7. mandiner.hu 8. metropol.hu 9. ripost.hu 10. vg.hu 11. hirnyolc.hu 12. Kemma.hu 13. Beol.hu 14. Delmagyar.hu 15. Duol.hu 16. Boon.hu 17. Haon.hu 18. Heol.hu 19. Feol.hu 20. Bama.hu 21. Szoljon.hu 22. Szon.hu 23. Kisalfold.hu 24. Veol.hu 25. Nool.hu 26. Baon.hu 27. Sonline.hu 28. Teol.hu 29. Vaol.hu 30. Zaol.hu Ez ugye, összesen 91 (kilencvenegy) kormányzattól függő (kormánybarát) médium. PiliToncsi, vetted?
Lajoss
2023. március 11. 17:05
Bizony,ám a tengernyi közpénz kizárólag a neres csahosokhoz özönlik..
scavok
2023. március 11. 16:16
Ebből is látszik, hogy páratlan diktatúra ez a magyarországi.
tapir32
2023. március 11. 15:30
"Aki Magyarországra látogat, megtapasztalja, hogy mit jelent a valós szabadság." Novák Katalin Magyarország jogállam és demokrácia. A fékek és ellensúlyok rendszere kiépített és jól működik. Az ellenzék alkalmatlan. Külföldön pénzt tarhálnak miközben az elnyomott áldozat szerepében tetszelegnek. Ugyanakkor, felelőtlenül terjesztik demagógiájukat.. A kelet-közép-európai új demokráciák azért vannak jobb helyzetben mint a régi nyugatiak, mert még nem követték el azokat a hibákat, amiknek a következményeitől a régi demokráciák szenvednek. Tanulva a hibáikból más úton járunk. Ilyen a fejlettebb demokrácia. Anakronizmus lenne nyugat-európai vagy amerikai mintára demokráciát építeni. Ez, a mi demokráciánk, mi ezt választottuk! Az EU jelentések politikai nyomásgyakorlás céljából készültek. Tartalmilag üres frázisok halmazai. Konkrétum alig. A bolhából elefánt gyártás szép példái. Demagóg irományok. A baloldaliak hazugságokkal és csalással megtévesztették az EP-t és annak bizottságait. A gátlástalan hazudozás nem az eszesség megnyilvánulása hanem, szociopátia. Egyúttal, a butaság beismerése. Azért kell a hazudozás mert, tisztességes úton semmire sem mennének. A hazai választásokon a hazugságaikkal együtt is leszerepeltek. 4x2/3 Mi, magyarok integráns részei és alakítói vagyunk az európai kultúrának. A sajátos magyar kultúránk az európai kultúra részhalmaza. Magyarország és a magyarok Európa és az európai kultúra részei. Aki, úgy érzi, hogy messze van még Európa az, próbálja meg elsajátítani az európai kultúra értékeit. Akkor, talán nem fogja magától oly távolinak érezni Európát és a magyarokat. A nemzeti kultúrák jelentik Európa kulturális a sokszínűségét. Ott kell állandóan a fair play-re hivatkozni, ahol nem az a természetes. Ott kell állandóan a rasszizmust elítélni, ahol nem az elítélése a természetes. Ott kell állandóan a másság elfogadását propagálni, ahol a másság elfogadása nem természetes. Magyarországon a másság elfogadása és a rasszizmus elítélése magától értődő és értetlenül állunk az előtt, hogy ez miért téma. /Érett személyiségű felnőtt emberekről van szó./ A nyilvánvaló, természetes, magától értetődő dolgoknak nincs információ, illetve hír értéke, azokról nem, vagy ritkán beszélünk. A magyar demokráciát és jogállamot Gyurcsánytól, Dobrevtől és a DK- tól kell megvédeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!