Putyin nem volt különösebben meggyőző – Nógrádi György a Mandinernek

2023. február 21. 20:08

A biztonságpolitikai szakértő szerint Putyin belföldre beszélt, csakúgy mint eddig.

2023. február 21. 20:08
null
Bokor Gábor

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden tartott az orosz parlament alsó- és felsőházának közös ülése előtt nagyjából kétórás beszédet. Az orosz elnök évértékelőjének középpontjában az állt, hogy a háborút a Nyugat robbantotta ki. Vlagyimir Putyin szerint a nyugati államok folytatják azon törekvésüket, hogy leválasszák Ukrajnát Oroszországról.

Nógrádi György a Mandinernek azt mondta Putyin évértékelőjéről, hogy sok újdonság nem volt a beszédében. Arra a kérdésre, hogy volt-e bármi meglepetés a beszédben, határozott nemmel válaszolt a biztonságpolitikai szakértő. Állítása szerint Putyin belföldre beszélt, csakúgy mint eddig.

– jelezte a szakértő.

 

Nógrádi György szerint a fő probléma, hogy Putyin nem mondta el, milyen orosz válaszlépések várhatóak. Kiemelte: az orosz elnök mindenért a Nyugatot tette felelőssé, ami teljesen logikus és várható volt, azonban nem mondta el, hogy az oroszok mit fognak tenni.

– fogalmazott Nógrádi György.

Putyin részletesen beszélt arról is az évértékelőn, hogy az orosz gazdaság milyen remek állapotban van. Ezzel kapcsolatban Nógrádi úgy fogalmazott, Moszkvának az elmúlt másfél évben elképesztő bevételei vannak a kőolajból és a földgázból. A szakértő kijelentette,

A szakértő megemlítette mindemellett azt is, hogy az orosz GDP a nyugati adatok szerint nagyjából 1,5 százalékkal csökkent, ami sokkal kevesebb, mint amit a Nyugat (8-12 százalék) várt. 

– zárta.

***

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Brüsszelidemokrata
2023. február 22. 09:18
Nem tudom , hogy volt-e valaha is meggyőző ez a remegő kezű diktátor
DigBick
2023. február 22. 08:03
Megvádolta meg Istent is, hogy a "Nyugati" ellenségeivel tart, mivel meleg telet adott nekik.
Hunmagyar
2023. február 22. 06:54
Egy. Számomra meggyőző volt. Kettő. Gyuri bácsi már jó ideje nem meggyőző.
Carcess
2023. február 22. 06:27
miért is beszélne külföldre? lenne bármi értelme? külföldön oroszgyűlölet van minek fárassza magát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!