Biztonságpolitikai szakértő: Ebből a háborúból már Magyarország sem tud kimaradni

2023. február 01. 20:16

Tarjányi Péter szerint „Magyarország hitet tett amellett, hogy egyébként van egy nyugati érdek, és ezt támogatja”.

2023. február 01. 20:16
null

Az Indexen futó Frontvonal idei első adásában Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a háború aktuális helyzetén kívül a fegyverszállítások kérdését, Magyarország háborúhoz való viszonyulását, az ukrán–magyar konfliktust is elemezte.

A szakértő a műsorban elmondta, hogy Ukrajna nyugati támogatása indirekt módon azt célozza, hogy Oroszország ne nyerje meg a háborút. 
Az Egyesült Államok, a NATO-szövetségesek és a Nyugat nyilván azt akarja, hogy Oroszország ne nyerje meg ezt a háborút, Ukrajna maradjon független, és Ukrajna harcoljon a NATO helyett” – mondta Tarjányi Péter.

Magyarország helyzetére is kitért 

Elmondta, hogy ebben a háborúban katonailag nem szükséges részt vennünk, de ebből a háborúból már Magyarország sem tud kimaradni A szakértő úgy véli, hogy azzal, hogy Magyarország is megszavazta az elmúlt időszak szankciós csomagjait, „Magyarország hitet tett amellett, hogy egyébként van egy nyugati érdek, és ezt támogatja”.

Ki kezdte a háborút, ki fog nyerni, mit tegyen a Nyugat? - Nógrádi György és Tarjányi Péter vitázott

Az ATV leültette egymás mellé Nógrádi Györgyöt és Tarjányi Pétert az Egyenes Beszéd című műsorban. A két biztonságpolitikai szakértő több kérdésben máshogy látja az ukrajnai háború kérdését. Ez rögtön az első percekben ki is derült, amikor Nógrádi felidézte: nem csak Orbán Viktor látja úgy, hogy a Nyugatnak be kell látnia: egy évvel az elnökválasztás Putyin nem vesztheti el a háborút, hanem hasonlóan nyilatkozott a brazil elnök Lula és a német kancellár is.

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik