Biztonságpolitikai szakértő: Ebből a háborúból már Magyarország sem tud kimaradni

2023. február 01. 20:16

Tarjányi Péter szerint „Magyarország hitet tett amellett, hogy egyébként van egy nyugati érdek, és ezt támogatja”.

2023. február 01. 20:16
null

Az Indexen futó Frontvonal idei első adásában Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a háború aktuális helyzetén kívül a fegyverszállítások kérdését, Magyarország háborúhoz való viszonyulását, az ukrán–magyar konfliktust is elemezte.

A szakértő a műsorban elmondta, hogy Ukrajna nyugati támogatása indirekt módon azt célozza, hogy Oroszország ne nyerje meg a háborút. 
Az Egyesült Államok, a NATO-szövetségesek és a Nyugat nyilván azt akarja, hogy Oroszország ne nyerje meg ezt a háborút, Ukrajna maradjon független, és Ukrajna harcoljon a NATO helyett” – mondta Tarjányi Péter.

Magyarország helyzetére is kitért 

Elmondta, hogy ebben a háborúban katonailag nem szükséges részt vennünk, de ebből a háborúból már Magyarország sem tud kimaradni A szakértő úgy véli, hogy azzal, hogy Magyarország is megszavazta az elmúlt időszak szankciós csomagjait, „Magyarország hitet tett amellett, hogy egyébként van egy nyugati érdek, és ezt támogatja”.

Ki kezdte a háborút, ki fog nyerni, mit tegyen a Nyugat? - Nógrádi György és Tarjányi Péter vitázott

Az ATV leültette egymás mellé Nógrádi Györgyöt és Tarjányi Pétert az Egyenes Beszéd című műsorban. A két biztonságpolitikai szakértő több kérdésben máshogy látja az ukrajnai háború kérdését. Ez rögtön az első percekben ki is derült, amikor Nógrádi felidézte: nem csak Orbán Viktor látja úgy, hogy a Nyugatnak be kell látnia: egy évvel az elnökválasztás Putyin nem vesztheti el a háborút, hanem hasonlóan nyilatkozott a brazil elnök Lula és a német kancellár is.

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 214 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. február 02. 13:57
Dr Miniszterelnök múlt héten is teljesen világosan elmondta: megszavaztuk de nem értettünk egyet vele. Megszavaztuk, de ami minket kifejezetten kritikusan/tragikusan érintett volna, abból kiharcoltuk a kivételezést. Amúgy a Tanácson érezni talán a leginkább, hogy ott mintha nem egymással akarnának nettó kikxrni, hanem ott tényleg a megoldások lennének agondolkodás homlokterében. Túl azon, hogy ott olyanok ülnek, akiknek időnként a választókkal is el kell számolniuk.
Szőke Ciklon
2023. február 02. 11:23
Az atévés "szakértők" egyike, aki nagyon szeretné a "hozzáértő" látszatát kelteni. A józan gondolkodású, magyar emberek számára, kevés sikerrel! A baloldali kormányok az ilyen "szakértőkre" hallgatva vitték romlásba az országot.
Abafy Alfréd
2023. február 02. 10:54
okoskodol kiskopasz? te vagy a katonapolitika lengyel lászlója, tök fogalmatlan ezen a területen, de csak nyomjad, ha fizetnek érte. elvégre valamiből meg kell élni.
Odone Ricci
2023. február 02. 10:41
A nyugati leglelkesebb Ukrajna- támogató országai egy pillanatra sem gondolnak arra, hogy katonákat küldjenek az orosz-ukrán frontra meghalni. Megelégednek azzal a bejelentéssel, hogy küldenek fegyvereket, módjával küldenek pár szuper gyors német tankot, melynek a kezelését azonban be kell tanítani . 15O km-ig célzó rakétákat szállítanak, de pontosan nem tudni mikor, hova és melyik ország. Az EU-tagországok befogadják a menekülteket Magyarországgal együtt, miközben a megrendíthetetlen barátsátukról naponta biztosítják Z.-it a TV- műsorokban, hiradókban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!