Egy mondat a kereszténykedő zsarnokok hitbuzgó álszentségéről

2023. február 07. 06:54

A napokban kerültek nyilvánosságra azok az akták, amelyekből kiderül, hogy mi volt az orosz ortodox egyház jelenlegi vezetőjének megbízatása a svájci állomáshelyén.

2023. február 07. 06:54
null
Ónody Gomperz Tamás
Jelen hetilap

„A napokban kerültek nyilvánosságra azok az akták, amelyekből kiderül, hogy mi volt az orosz ortodox egyház jelenlegi vezetőjének megbízatása a svájci állomáshelyén. Arról már korábban is terjedtek hírek, hogy a kommunista rendszer ügynökeként tevékenykedett, de ennek az új információnak köszönhetően egyetlen összetett mondatba sűríthető mindaz, amit egyes kormányok vallási buzgalmának őszinteségéről az ítéletnapi döntés előkészítése érdekében vezetett naplójába talán Szent Péter is följegyez:

A keresztényüldözés ellen szavakban fellépő magyar miniszterelnök annak a Kirill pátriárkának az uniós szankcionálását akadályozta meg a vallásszabadságra hivatkozva, akinek KGB-ügynökként az volt az operatív feladata, hogy a hívő emberek állami jogfosztásával kapcsolatos nyugati bírálatokat hiteltelenítse, ezáltal megkönnyítse a vallásszabadságot eltipró Szovjetunióban a keresztények további üldözését.”

Nyitókép: Alexander Zemlianichenko / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2023. február 07. 15:47
Dobrev és családja és bandája kinek dolgozott ?????
Igazszó
2023. február 07. 13:18
Kevés szánalmasabb dolog van a világon, mint amikor a maszatos taknyos zsidósajtópatkány a svájci "szolgálatok" "aktái" alapján kérne számon tisztességet, hazafiságot, egy hazájában mély tiszteleltnek örvendő ortodox patriarkán. De a zsidó ilyen. A sajtópatkány zsidók pedig még ilyenebbek.
HZ72
2023. február 07. 13:10
Undorító kommunista fasiszta sátánista féreg vagy.
NERbot
2023. február 07. 13:01
Kirill pátrárka egy ortodox szent. Aki őt rágalmazza, az Putyin elnökről állítja azt a hazugságot, hogy KGB-ügynök volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!