5 lecke arról, miért nem Donáth Annáé és Dobrev Kláráé a holnap Magyarországa

2023. február 09. 12:36

Az ellenzéki pártok megnézték a 2022-es választás eredményét, és magukban nem találtak hibát, csak abban, hogy egyáltalán összefogtak.

2023. február 09. 12:36
null
Nagy Iván László
HVG

„Le a kalappal a Momentum előtt, mert hosszú évek legjobb médiahackjét hozták össze a Donáth Anna-fantomképkampánnyal. A magát önkényesen legerősebb ellenzéki pártnak kikiáltó Demokratikus Koalíció hónapok óta egyedüliként tematizálta az ellenzéki közbeszéd maradványait, a szériát pedig sikeresen törte meg a plakátkampány, amelyben először új ellenzéki vezéralakot kínált a párt, majd egyértelművé tette azt, ami addig is az volt: hogy ebben a szerepben Donáth Annát látja.

Aztán jött egy hétvége, ahol a Momentum és a DK is bemutatta, hogy a rossz úton halad a rendszerváltás felé. Már ha egyáltalán az a célja.

A Momentum szombati eseményén a párt vezető politikusai (köztük Gelencsér Ferenc is, aki a Donáth-mánia ellenére pártelnök marad) egymást váltva sorolták a régi-új vezéralak érdemeit, aki ennek ellenére már-már a Brian életét idézve arról beszélt, hogy ő nem messiás, csak dolgozni kell, sokat és őszintén. A rendszer összeomlására készen kell állni; a holnap Magyarországához szolidaritás, emberközpontú gazdaság, oktatási reform, zöld fordulat, európai elköteleződés kell.

Ismerősen hangzik? Nem véletlenül: a DK, miután úgy tett, mintha nem lett volna felelőssége a 2022-es bukásban, ugyanezekkel a szlogenekkel kezdett el árnyékkormányt gründölni, szintén egy EP-képviselő, liberális anyát vizionálva a mozgalom arcaként, vasárnap pedig Gyurcsány konkrétan ugyanezzel a címmel hirdette meg saját, őszig kidolgozandó programját. De nem kell messzebbre menni, a most béna kacsává tett Gelencsér Ferenc sem beszélt igazán másról, amikor tavaly júniusban megkapta a pártelnöki széket.”

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Attologic
2023. február 11. 14:48
Hát nagyon 1szerű.... Tisztán hazaárulás amikor valaki a nemzetközi porondon saját nemzete ellen működik... na ez ért nem. (kicsit keletebbre...kicsit nyugatabbra az ilyen már kötélen lógna. de nálunk a nagypofájú(gondolom büdös is) simán ki mmer pofátlankodni. vagyis nem , mert mióta lebuktak brüsszelben ahogy osonni akartak a dugig bőröndökkel, azóta lapítanak mint .ar a fűben. tanán az egyik bőröndön ott lesz Dogyrejev Kása neve is...
Bokros Birka
2023. február 10. 12:15
Padlás söprő bolgár kanca!
MyOp
2023. február 09. 22:15
Nem kell ahhoz Orbán, hogy Donáth Anna ne legyen soha miniszterelnök, mert az a nő olyan gyenge politikus mint a reggeli harmatcsepp, ráadásul megélhetési karrierista. Dobrevből pedig azért nem lesz soha miniszterelnök, mert apró és egy alkoholista, megrögzött hazudozó, szemkilövető, csaló, tolvaj, hazaáruló bukott volt miniszterelnök felesége. Ráadásul kommunisták.
Rocktoberi
2023. február 09. 17:41
2010 óta minden lehetséges módot kipróbált ez a búvalbaszott ellenzék, hogy leváltsák a kormányt. Nem fog menni. De addig is jól megélnek örökös ellenzékként bármilyen felelősség nélkül. A pofázás nem túl nehéz munka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!