Nem lesz dugó a Lánchídon

2023. február 07. 06:42

Na, most aztán jól megkapták a hídzár ellen háborgók!

2023. február 07. 06:42
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„»A budapestiek nagy többsége tudja, hogy a múlt dogmái helyett a jövő új útjait kell megtalálni« – írja diadalittasan minapi posztjában Karácsony Gergely főpolgármester. A győzelmi jelentés előzménye, hogy Sváby András, a Heti Napló műsorvezetője nem sokkal korábban világgá röpítette a hírt: a budapestiek 65 százaléka szerint ki kell tiltani az autósokat a Lánchídról – így szavaztak az ATV nézői.

Kis csúsztatást azért érzek. Az egész már ott sántít, hogy Sváby műsorában – országos adóról lévén szó – nemcsak budapestiek szavazhattak, de olyanok is, akik eddig csak képeslapon látták a Lánchidat. Aztán meg mértékadónak sem igazán mondanám Sváby András Naplóját. (Múltkor például az orosz–ukrán háború borzalmait bemutató képsorokról kiderült, hogy valójában egy számítógépes videójáték felvételei… Egy ország röhögött a műsorvezetőn.)

Főpolgármester urat a jelek szerint nem zavarják az ilyen apróságok. Ujjong, triumfál… Na, most aztán jól megkapták a hídzár ellen háborgók! Lám, neki lett igaza, hogy lezárta a hidat az autósok elől. Így biztosan nem lesz dugó.

Azért kíváncsi lennék, olvasgatja-e KariGeri a hozzászólásokat, miközben önmagát ünnepli. Merthogy jók a kommentek. Egyik például azt próbálja elmagyarázni, hiába tiltják ki az autókat a Lánchídról, attól még lesznek dugók, csak máshol. Erre nem gondolt, főpolgármester úr? Más az iránt érdeklődik, tudja-e Karácsony, hogy az állami támogatás hatmilliárdját csak akkor kapja meg, ha teljes egészében megnyitja a hidat? Más történelmi példával áll elő: »Azért az szép a főpolgármestertől, hogy nem Matuska Szilveszter technikájával akarja megoldani a dugóproblémát.«”

Nyitókép: Isza Ferenc/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. február 07. 16:32
Másfél millió ember véleménye nem számít, pár százé már ok győzelmi mámorra. Ez ma Karácsony, ez ma az EU.
NERbot
2023. február 07. 14:57
Felfoghatatlan, miért nem autózhatnak a budapestiek a Lánchídon, hiszen eleve autós forgalomra tervezte William Tierney Clark az 1830-as években.
Igazszó
2023. február 07. 13:30
Az a ciki pilhál, hogy a krigeci csak a tahó tarlós, a takonyzabáló buzi vitézifattyú és a saját választókerületében elbukott fürjes programját folytatja: ott baszik ki az autósokkal, ahol csak tud. Ebben az alapvetésben nem volt változás 1989 óta, mert ugyan az a belterjes autósközlekedés ellenes bagázs uralja a közlekedésszervezést, tervezést, amelyik a mai fővárosi halom szart összehozta 31 év alatt. Ezért eztán, ha a régóta nemlétező hitelességedet megpróbálnád visszaszerezni pilhál, akkor takonyevő buzi vitézifattyúval beszélgetnél arról, amit a várossal és a közlekedési múzeummal tett. Persze csak a bukott, tahó tarlós után, akit még egy karigeci is le tudott verni, mint vak a poharat. De gyáva szar vagy pilhál. Ezért nem a saját portád előtt sepregetsz, hanem egy politikai hullát rugdosol.
szemlelo
2023. február 07. 11:13
Ha tényleg csak biciklik és buszok járhatnak majd a Lánchíd két forgalmi sávján, minden nap átmegyek ott biciklivel egy busz előtt - lépésben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!