Hallgatag emberek

2023. február 18. 15:37

A kormány beszerzett mérhetetlen mennyiségű bizonytalan hatékonyságú vakcinát.

2023. február 18. 15:37
null
Kovács Zoltán
Kovács Zoltán
Élet és Irodalom

„Január végén jelentette be a külügyminiszter, hogy Magyarország 304 ezer adag Pfizer/Comirnaty koronavírus-vakcinát adományoz Nicaraguának, hogy a közép-amerikai országban is gyorsíthassák az oltási kampányt és felül tudjanak kerekedni a járványon. »Mi, magyarok szerencsésnek vallhatjuk magunkat, hiszen viszonylag időben már rendelkezésre állt olyan mennyiségű oltóanyag, hogy Európában is a leggyorsabban tudtunk oltani« – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter. A 304 ezer vakcinadózist tartalmazó adományt át is adták a latin-amerikai térség egyik legrosszabb gazdasági helyzetben lévő országának, Nicaraguának. Kicsit zavarba ejtő ez a »szerencsésnek vallhatjuk magunkat« fordulat, mert az ember azt gondolná, hogy a beszerzések tervszerűen zajlanak, amihez persze szerencse is kell, de elsősorban valószínűleg nem az. Ráadásul visszatekintve a COVID-időkre ma már tudjuk, semmi sem igaz abból, hogy Európában a leggyorsabban oltottunk, legföljebb annyi, hogy a kormány beszerzett mérhetetlen mennyiségű bizonytalan hatékonyságú vakcinát.

Ennek egyikéről-másikáról kiderült, hogy alkalmatlan a hatékony védekezésre, viszont kiválóan alkalmas a fentihez hasonló győzelmi jelentésekhez. Ennyit a vakcinákról. Igazi nyilvános és érdemi összegzése az oltási folyamatnak mind a mai napig nincsen, az egymásnak ellentmondó operatív bizottsági adatok pedig az oltakozással kapcsolatos bizalmat is gyengítették. Azt most már tehát tudjuk, hány koronavírus-vakcinát kapott tőlünk Nicaragua.

Egy korábbi, 2021-es bejelentés óta még azt is, hány lélegeztetőgépet adományozott az ország Mongóliának, de ha nagyon szigorúak akarunk lenni, meg kicsit cinikusak is vagyunk, megállapíthatnánk akár azt is, ezen a két adaton kívül további hasonlóképpen biztos számot aligha tudunk.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ne szájalj
2023. február 20. 07:08
A baj elmultaval mindenki okos. A vakcinakrol annyit, hogy csaladomban volt aki kiniat, volt aki oroszt, volt aki Pfizert, Modernat kapott. A COVID-ot oltatlanul senki sem kapta el, csak azutan, hogy be voltunk oltva. En harom Pfizer utan, a sogorom ket Sinofarm utan, volt aki ket felet kapott. A tunetek eltero erosek voltak.
VeJoLa
2023. február 19. 22:03
Az orbán által beszerzett "mérhetetlen mennyiségű hatástalan" vakcinát itt leglább nem akarták akár a katonasággal is mindenkibe belenyomatni, mint a németeknél a hozzájuk visszamondhatalanul azóta is szállított, egyenesen károsnak bizonyulót!!
hegel
2023. február 19. 20:13
Nálunk egyik cstagnak kötelezövé tették, én inkább eltartottam volna mintsem felvegye..azóta is lesem mi van kinában mert sinofarmot kapott....rohadjanak meg akik ilyen modón csökkentenék a lakosságot! MIÉRT NEM SAJÁTMAGUKKAL KEZDIK hamár sokallják az emberlétszámot??? meg a gyerekeikkel? Na azok akik ezt kitalálták a felesleges zabálók!
Lajoss
2023. február 19. 12:33
A birkák túlléptek a rengeteg áldozaton,és a tengernyi ellopott közpénzen..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!