Lételemük az erőszak: az antifasiszta hálózat gyökerei

2023. február 15. 17:57

Világ antifasisztái, egyesüljetek!

2023. február 15. 17:57
null
Kemény János
magyar jelen

„Budapesten is megmutatta valódi arcát a különböző autonóm anarchista-szélsőbaloldali csoportok hálózataként működő Antifasiszta Akció.

Az elmúlt hétvégén, és az azt megelőző két napban egyre-másra kerültek napvilágra a különböző – fegyveres – támadásokról szóló hírek. A jobboldali érzelmű, vagy az annak vélt személyek ellen elkövetett erőszakos cselekmények mögött egy világszerte ismert szélsőbaloldali hálózat, az Antifasiszta Akció tagjai álltak. Az elkövetők többsége külföldi állampolgár (német, olasz és görög) volt, ám a rendőrségi előállítás során kiderült, hogy magyarok is akadtak a támadók között. Az köztudott, hogy Magyarországon is képviseltetik magukat az autonomista szélsőbaloldaliak, ám tevékenységük kimerült a facebookon kifejtett »propagandában«, illetve abban, hogy az esetek többségében közel félszáz fővel – erős rendőri biztosítás mellett – tüntettek a Budapest 1944/1945-ös védőiről – rendbontás nélkül – megemlékező Becsület napja rendezvény ellen. 2020-ban már azonban a Városmajorban sörösdobozokat dobáltak a Kitörés-túra résztvevőire. Az antifasiszták egyetlen jelentősebb támadásuk Magyarországon ez volt. Mindezidáig. Az idei megemlékezést megelőzően Németországból, Olaszországból és Görögországból ellenőrizetlenül jöttek be az országba olyan személyek, akik a saját hazájukban erőszakos, már-már terrorcselekmények sorát hajtották végre az elmúlt években. Az antifák – ahogy a köznyelv ismeri őket – idén Budapesten is megmutatták valódi énjüket. Az, ami például Berlin utcáin – a különböző afrikai és közel-keleti migránsbandák között dúló bandaháborúk mellett – mindennaposnak számít, az most megtörtént a mi városunkban, a mi utcáinkon.

Világ antifasisztái, egyesüljetek!

Az antifasiszták igyekeznek nemzetközi színtérre kiterjeszteni tevékenységüket. Franciaországban a 2022-es elnökválasztás idején vonultak az utcára, hogy megfélemlítsék, és ezzel távolmaradásra kényszerítsék a második fordulóba bejutott Marine Le Pen támogatóit. Mindezek mellett katolikus körmenetet zavarnak- és támadnak meg, vagy a bevándorló hátterű lakosokkal együtt vesznek részt utcai zavargásokban.

Lengyelországban az Antifa aktív ága a közelmúltig ismeretlennek számított, ám amikor a lengyel kormányzat konzervatív irányba fordult és törvényt fogadott el a magzatok védelmében, megkezdődtek a katolikus templomok elleni ostromok.”

Nyitókép: Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2023. február 16. 07:53
Írjátok már ki, az "Antifa" a zsidóság terrorszervezete! -bármely célra bevethető..!
nakatomi
2023. február 15. 23:48
A cikk kapcsán belenéztem az eddig számomra ismeretlen lapba. (Magyar Jelen) Különösen érdekes egy bizonyos Szabó Péter nevű anarcho-kommunista figuráról írt cikk. Amely azt mutatja, hogy terveik szerint ezek a támadások csak fokozódni fognak. Azt hiszem most kellene keményen fellépni ellenük, amíg még nem késő. Érdemes elolvasni a cikket itt: https://magyarjelen.hu/magyar-antifa-a-hangado-ideologusaikat-es-vezetoiket-kell-igy-terrorizalni/ Valamint belekukkantani az illető Facebookjába: https://www.facebook.com/johann.most.5
FreeEurope
2023. február 15. 22:26
A kommunisták és a nácik csereszabatosak.
zsolti123
2023. február 15. 20:26
Jámbor, Tordai, Gulyás és Pikó munkatársa a letartóztatott magyar viperás támadó (exkluzív – frissítve!) https://pestisracok.hu/jambor-aktivistaja-a-rendorseg-altal-elfogott-magyar-viperas-tamado-exkluziv/ Mit ír erről a terrortámadás sorozatról a ballib media első oldalon? telex.hu ennyit, lényegében SEMMIT: Véresre verték őket a szélsőjobbosok a kitörés napján, pedig nem is antifák Megkeresték a Telexet azok a járókelők, akiket a kitörés napján vertek meg szélsőjobboldaliak a Széll Kálmán térnél. --- 444.hu SEMMIT. index.hu SEMMIT. portfolio.hu SEMMIT. napi.hu SEMMIT. hvg.hu lényegében SEMMIT: Újabb két hétvégi támadót azonosított a rendőrség, kiadták az elfogatóparancsot 168.hu lényegében SEMMIT. : Utcai támadások: két német állampolgárt keres a rendőrség Két német állampolgárt keres a magyar rendőrség a kitörés napja kapcsán kitört utcai támadások miatt. De még a vh.hu sem ír róla semmit
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!