Évértékelő helyett selejtes bölcselkedés

2023. február 18. 18:46

Politikai iránymutatás helyett a Hahota Magazin hátlapjáról lopott viccek. A lókupecek ideje lejárt.

2023. február 18. 18:46
null
Kele János
Kele János
Facebook

„Évértékelő helyett selejtes bölcselkedés. Politikai iránymutatás helyett a Hahota Magazin hátlapjáról lopott viccek. Ennyi maradt a miniszterelnök sokszor megénekelt politikai zsenialitásából 2023-ra.

Mindez különösen azért veszélyes és elkeserítő, mert a világ éppen az elmúlt három évtized legnagyobb átrendeződésén megy át. Politikailag és gazdaságilag egyaránt. A korábbi modellek fokozatosan válnak egyre fenntarthatatlanabbá és életképtelenebbé - köztük az is, amely a nyugati blokk és annak keleti riválisai közötti libikókázásra épült. A miniszterelnök akár negyvenszer is elmondhatja beszédében, hogy mi blokkok helyett az összekapcsolásban hiszünk, a világ ettől még konokul és jól láthatóan az ellenkező irányba halad. Fokozatosan, hétről hétre válik egyre fontosabbá, hogy ki a barát és ki nem az. Akiről pedig ezt nem lehet gyorsan és egyértelműen megmondani, az a közeljövő legnagyobb vesztesei közé fog tartozni. Mondom egyszerűbben: a lókupecek ideje lejárt.

A miniszterelnök jól láthatóan érzékeli ezt a veszélyt, ezért maradt geopolitikai okfejtésének egyetlen tartalmi eleme a békevágy. A gond csak az, hogy mai beszédében is rossz irányba üzent: békét ugyanis nem az EU, nem a határait védő Ukrajna, és nem is az Egyesült Államok képes teremteni, hanem egyes egyedül és kizárólag az, ha Vlagyimir Putyin visszavonja hadseregét országa korábbi határai mögé. Aki ezt nem ismeri föl, esetleg szánt szándékkal tagadja, az Magyarország alapvető nemzeti érdekeivel megy szembe.”

Nyitókép: Facebook

Összesen 240 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. február 20. 09:34
A hahota hátlapján nincsenek viccek, műveletlen bunkó.
Robertoo
2023. február 19. 22:05
Hát, ezt a bohócot meg honnan szalasztották?
tapir32
2023. február 19. 15:22
Nagy utat tett meg az ország a Kádár korszak erkölcsi mélységeitől, az állami szintre emelt gyűlölködéstől és korrupciótól a demokráciáig és a jogállamig. Ezt az utat, a felemelkedés útját olyan retrográd erők ellenében tette meg az ország, mint a Horn Gyula majd a Gyurcsány Ferenc vezette MSzP és mostanság a DK. A magyar demokráciát és jogállamot Gyurcsánytól, Dobrevtől és a DK- tól kell megvédeni.
Krupp Skya
2023. február 19. 15:06
Kele Kótya.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!