A DK TV bemutatta: Gyurcsányékkal a magyarok nem járhatnak jól

2023. február 14. 21:24

Az Európai Unió minden DK-s számára előbbre való a hazánál, a magyarok érdekeinél.

2023. február 14. 21:24
null
Horváth K. József
Magyar Hírlap

„Aki nézte a DK TV legutóbbi adását, az pontosan látja, hogy készül a Demokratikus Koalíció leamortizálni a baloldali pártokat, hogy aztán amikor már teljesen legyengültek, akkor a választások előtt fogjanak össze a DK-val. De nem pártonként, vétójoggal leülve az összefogás szervezésének asztalához, hanem az akkori erősorrendnek megfelelően. Kérdés, egy év múlva marad-e valami az MSZP-ből, Párbeszédből, LMP-ből vagy éppen a Jobbikból.

Sokak szerint itt nem a választási győzelem taktikája van kirajzolódóban, hanem az, hogy kik élhessenek a politikából az önkormányzati és EP-választások után, illetve később, a 2026-os parlamenti választásokat követően. Ha valaki arra gondol, hogy Gyurcsány minél több DK-st akar a csapatban látni, és arra törekszik, minél kevesebb szívességet kelljen tenni X, Y vagy Z külsős politikus mandátumhoz juttatásában – lásd például a liberális Bősz Anett személyét, akit már az MSZP is kiutált a soraiból –, akkor nem jár messze a valóságtól.

A Demokratikus Koalíció öt pontjában Gyurcsány megadta a jelszót. A 3. pont szerint ugyanis »Európa most és mindörökké!« A haza kifejezés nem is szerepel a pontok között, ami azt jelenti, hogy az Európai Unió minden DK-s számára előbbre való a hazánál, a magyarok érdekeinél. Azoknak, akik most lépnek át hosszú, tömött sorokban Gyurcsányhoz, azoknak pedig valószínűleg felvételi, átlépési követelmény többre tartani Brüsszelt, mint a hazát.

Hogy a baloldalnak mennyit ér a szava, azt az alábbi összeállítás jól megmutatja.”

Nyitókép: Mátrai Dávid

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. február 15. 17:54
A család érdeke megelőzi a családtagok érdekeit. A válást most már az egyház sem ítéli el.
OberEnnsinnen
2023. február 15. 16:14
Azért nem úgy értettem, mint ahogyan te érted, az egy brancsozással. ha egy brancs lenne, Magyarország már nem lenne, csak tizedrangú mélyállam-gyarmat, provincia. Megjegyzem, ma sem állunk ettől messze, de nálunk nagyobb országok már jócskán "megelőztek" bennünket gyarmattá süllyedésben... És, hogy megelőztek, azt bizony OV-nel köszönhető elsősorban, másodsorban a Békemenetek magyar népének.
Akitlosz
2023. február 15. 13:11
"készül a Demokratikus Koalíció leamortizálni a baloldali pártokat Kérdés, egy év múlva marad-e valami az MSZP-ből, Párbeszédből, LMP-ből vagy éppen a Jobbikból." Kérdés, hogy miért aggódik ennyire a Magyar Hírlap ezekért a pártokért? Horváth K. József melyikre szavaz? Akkor?
Akitlosz
2023. február 15. 13:09
"Aki nézte a DK TV legutóbbi adását" De miért nézné bárki, aki nem DK-s és nem a Fidesz propagandistája?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!