A propagandahadjárat működik, a nyugdíjasok élethelyzete romlik

2023. február 15. 15:40

A nyugdíjasoknak – a már megkapott nyugdíj mellé – kiküldött miniszterelnöki levél egy propaganda hadjárat része. Interjú.

2023. február 15. 15:40
null
Horn Gábor
Horn Gábor
Hírklikk

„Mégis, miért küld a miniszterelnök levelet minden nyugdíjasnak?

Azért, mert ha valahol nőtt a Fidesz támogatottsága, akkor az pont az idősebb korosztály, elsősorban a nyugdíjasok körében. Folyik egy propaganda hadjárat, ami arról szól, milyen jó a magyar nyugdíjasoknak, miközben a valóság éppen az ellenkezője. Az inflációkövetéshez 2022-ben kétszer is plusz pénzeket kellett adni a nyugdíjasoknak, mert nem volt elegendő a kormány által vállalt 13. havi nyugdíjjal együtt adott pénz sem rá. Vagyis a propagandahadjárat közepette – ha nem is elképesztő mértékben, de – romlik a nyugdíjasok élethelyzete. 

Mi ennek az oka?

Alapvetően a kettős mérce. A nyugdíjkorrekciót az általános árszínvonalhoz igazítják, miközben így a nyugdíjasok rosszabbul járnak. Tehát nincs ok az ünneplésre, viszont a magyar kormányfőnek lehet oka a saját rendszerén belül úgy beállítani a dolgokat, mintha tőle kapnának valamit a nyugdíjasok. Ők egyébként elvileg a jól megérdemelt nyugdíjukat kapták a törvény alapján, miközben az utóbbi időben lényegében az egész társadalombiztosítást felszámolta a Fidesz. Már nincs is társadalombiztosítás, hanem adó formájában elvonják az emberektől a pénzt, amit valamilyen – sok esetben kiszámíthatatlan formában – visszajuttatnak nekik. Vagyis a »levelezéssel« a Fidesz propagandahadjáratában egy újabb kommunikációs elemről van szó, ami működik. Ami pedig nem működik, az a nyugdíjak értékállóságának megőrzése. ”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. február 17. 04:36
Már Lenin is kiadta neked az ukázt: Usziccsá, usziccsá, usziccsá!
Krupp Skya
2023. február 16. 09:58
Na ez a bácsi is becsületben őszült meg. Vagy nem? Látszik rajta hogy becsülettel fogyasztotta a vágottpatájúakból készült pörköltet sok szafttal, nokedlivel, tejfölös uborka salátával. Macesz gombócot meg csak fényképen látott egyszer.
leponex
2023. február 16. 08:46
Kedves Horn úr, Ön szerint mi történhetet a nyugdíjasokkal, hogy 2010 előtt még kétszer is hittek az Önök igazságbeszédeinek, nagy volt a jólét, ugrabugra pumát simogattak, azóta meg négyszer bedőltek az Orbánnak, csődbe ment az ország, és minden évben egyre rosszabbul élnek ... ? Mit műveltek Önök velük?
barany
2023. február 16. 07:55
A pofátlanság csimborasszója, amit ez a figura összehazudik. Éppen az ők "gyurcsányi" kormányzása alatt, a nagy európai konjunktúra idején hagytak el bennünket a szomszédaink.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!