EP-képviselő: Az idő a magyar miniszterelnököt igazolta a migrációs vitában

2023. február 16. 09:21

Magyarország eddig több mint 1,7 milliárd eurót költött a határkerítés felépítésére, amelyet az Európai Bizottság egy forinttal sem támogatott.

2023. február 16. 09:21
null

Az idő a magyar miniszterelnököt igazolta a migrációs vitában, Orbán Viktor volt az egyetlen európai vezető, aki 8 évvel ezelőtt, amikor a migrációs válság elkezdődött, felismerte és hangsúlyozta azt, hogy a határokat meg kell védeni, ha szükséges akár kerítéssel is, és fel is építtetett egy ilyen kerítést – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője az MTI-nek adott szerdai strasbourgi nyilatkozatában.

Az biztos, hogy az idő őt igazolta, és látjuk, hogy egyre több európai vezető, akár brüsszeli politikus is most már elkezdte a határvédelem fontosságát hangsúlyozni” – tette hozzá.

Magyarország nyolc éve védi az EU külső határát

Mint mondta, az uniós tagországok állam- és kormányfői legutóbbi migrációval foglalkozó tanácskozásuk egyik fontos és üdvözlendő következtetése az volt, hogy kijelentették: meg kell erősíteni az Európai Unió külső határainak a védelmét. A képviselő hozzátette: Magyarország nyolc éve védi az Európai Unió külső határát, több mint 1,7 milliárd eurót költöttünk a határkerítés felépítésére és fenntartására, és ez idáig

az Európai Bizottság egy forinttal sem járult hozzá a határkerítés költségeihez.

„Én azt gondolom, hogy teljesen jogos elvárásunk az, hogy amennyiben Európa külső határát védjük, márpedig ezt tesszük, akkor ennek a költségeihez az Európai Bizottságnak is hozzá kell járulnia. Itt az ideje, hogy kifizessék a számlákat” – hívta fel a figyelmet a képviselő.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bradanek
2023. február 16. 16:13
Európa határait védjük, európai hozzájárulás nélkül.
Arakain
2023. február 16. 14:34
Tehát valaki eljön Szíriából vagy bárhonnan, ami több ezer km- re van az orbáni csirkehálótól, akkor amikor meglátja, azt mondja, hogy jaj, és visszafordul? Egy menekültet nem állított meg ez a kerítés.
MyOp
2023. február 16. 13:23
Nem először igazolta OV-t az idő. Most a migráció kérdésében igazolta. A háború kérdésében is igazolni fogja. Jófele áll a szekérrúd.
Lajoss
2023. február 16. 13:16
Megint hazudtok,kaptunk támogatást a határvédelemhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!