Közöd?!

2023. február 06. 06:17

Csányi és persze a hatalom számára miért csak az árpádsávosok számítanak igazi magyar szurkolóknak?

2023. február 06. 06:17
null
Gábor György
Gábor György
Klubrádió

„Csányi számára és persze (naná!) a hatalom számára miért csak az árpádsávosok és nagy-magyarországosok számítanak igazi magyar szurkolóknak: azok vajon miért nem, akik épp az árpádsávosok miatt kerülik el messzire a stadionok világát?

Nos, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója, az MLSZ elnöke, a 2022. év leggazdagabb magyarja a fentieket rosszul gondolja. A jelképek és szimbólumok jelentését nem a »rövidebb« vagy »hosszabb« időszak határozza meg. Aki ilyet állít, annak elemi ismeretei sincsenek sem a jelképek lényegéről, sem a történelemről. Vegyük például a svasztikát, az egyik legősibb jelképet, amelyet a hinduizmus már az i.e. II. évezredben ismert és használt. De a svasztika díszítő elemként megtalálható az ókori zsidó és keresztény emlékeken, csakúgy, mint a muszlim mecseteken.

Ehhez képest a horogkereszt története sokkal »rövidebb időszakra« tehető, minthogy csak az 1920-as években vált a nemzetiszocializmus jelképévé, ám Csányi nagyívű történelem- és szimbólumelméleti eszmefuttatásával szemben valamiért mégis a mai Magyarországon és a világ civilizált felén napjainkban már önkényuralmi jelképnek minősül, amelynek használatát a Büntető Törvénykönyv tiltja.

Bizonyára azért, mert a felkészületlen és ostoba törvényalkotók nem ismerték Csányi hosszú és rövid időtartam teóriáját! Az árpádsávos zászlónak természetesen ott a helye a magyar történelmi zászlók sorában, ám onnan kiemelve, majd hozzápasszintva a Nagy-Magyarország jelképéhez, azonnal más jelentést ölt magára.”

Nyitókép: Gábor György Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. február 07. 15:49
A picsányi a ti emberetek büdös zsidó. Ne rugdald, édesgesd, mert magyart pusztít a bankjával és a szövetségével is.
Troppauer Alfréd
2023. február 06. 18:30
Hülye fogalmatlan vagy, G. Gyuri.
csulak
2023. február 06. 17:36
rotyog a baloldali moslek aki meg a Hazaja tortenelmet sem ismeri !
Brandon the great Negro
2023. február 06. 14:30
Csak aztán be ne xarj György az erőlködéstől!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!