Azt követelik az oroszok, hogy a békeszerződésben a teljes győzelmüket ismerje el mindenki

2023. február 26. 22:05

Kérdésem az aláírókhoz: miért bíznak meg Putyinban?

2023. február 26. 22:05
null
Ésik Sándor
Facebook

„Van egy másik kérdésem is az aláírókhoz: miért bíznak meg Putyinban? (aki konkrét fizetést kap tőle, annak természetesen nem kell válaszolni) Épp valamelyik nap szivárgott ki a Fehéroroszország végleges és hivatalos integrációjáról szóló terv. Meg egyébként is, az oroszok a harmadikróma-pszichózisuk miatt úgy gondolják, hogy nekik mindent szabad, hogy megmentsenek minket a…valamitől, lényeg hogy ők hódítsanak. Azok a politikusok, üzletemberek, hétköznapi emberek, akik direkt kapcsolatban állnak Oroszországgal, pontosan tudják, hogy nem lehet bennük megbízni. Minden addig és úgy lesz betartva, ahogy nekik jó. Ha nem jó, akkor jön Lavrov és elmondja, hogy 1654-ben Nyikolaj Lavrentyinovics Bazmegov költő megírta azt a balladáját, amelyet a Holland Királyság és a Luxemburgi Nagyhercegség is kinevetett a gouda sajttal kapcsolatos kijelentései miatt, ezért az Oroszországi Föderációnak jogában áll Madridban kuplerájokat üzemeltetni.

Majd pedig az európai progresszív baloldal, mintha Isten szólt volna hozzájuk a mosolygó napocskából, vidám Teletubbyk módjára gajdolászva elmondják, hogy hát igen, micsoda bunkóság nem ismerni ezt a Bazmegov-balladát és igen, természetesen legyen kupleráj Madridban, igazán nem akadályozhatunk meg egy olyan európai kultúrnemzetet, mint az orosz, abban hogy kuplerájt nyisson Madridban (és Lisszabonban, mert közben kiderült, hogy a balladát így is kell érteni) és azonnal nyisson meg az a kupleráj Madridban, Lisszabonban és a Vatikánban is, és hát mi lehetnek természetesebb, minthogy elrabolt gyereklányokkal üzemeljen, Madridban, Lisszabonban, Vatikánban és Athénban is.

Persze aztán megy a csodálkozás, amikor a világ kevésbé hülye fele néz rájuk, hogy gyerekek, észnél vagytok? Vagy ha észnél vagytok, akkor mégis mennyit kaptok azért, hogy eláruljatok mindent, amit mi itt Európában, még Magyarországon is fontosnak/alapvetőnek/szentnek tartunk? Az a mozgalom, amelyik elnyomott csoportok önrendelkezéséért folytatott harcból vezeti le magát, tök okénak tartja, hogy például az ukránokat ne kérdezze meg senki arról, hogy akarnak-e Putyinland lakosai lenni? Hogy vonjanak ki minden fegyvert onnan, ahol a fegyverek az egyetlen gátjai annak, hogy Putyin katonái felvonuljanak az EU határaira? Arra nem gondolnak, hogy ha Putyinnak most engedünk, a következő az lesz, hogy egyszercsak hopp, már nincs is Észtország, ez a kis államocska amely a Szovjetunió elhanyagolt csücskéből az EU egyik legfejlettebb országává vált.

Nem, ilyenre nem gondolnak. Próbálom remélni, hogy csak azért nem mert hülyék.”

Nyitiókép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dezilluzionista
2023. február 27. 15:44
Deputyinizáció.
csulak
2023. február 27. 14:18
Putyin eddig nem hazudott, visoznt Nyuga tosszes vezetoje hazudott ! ha tezert van nagyobb hitele Putyin szavanak !
mokány
2023. február 27. 14:00
Ez kiez ?
bocskaitamas
2023. február 27. 13:39
"tök okénak tartja, például az ukránokat ne kérdezze meg senki arról, hogy akarnak-e Putyinland lakosai lenni?" Kárpátalján ki kérdezte meg a magyarokat, hogy akarnak-e (SZU) Ukrajna lakosai lenni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!