Be kell vezetni az európai minimálbért!

2023. február 08. 14:45

Az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyarok munkája se érjen kevesebbet, mint más európaiaké.

2023. február 08. 14:45
null
Arató Gergely
MTI-OS

Semmi sem bizonyítja jobban az orbáni kormányzás elmúlt 12 évének kudarcát, mint hogy az Európai Unió statisztikai hivatala szerint 19 évvel Magyarország uniós csatlakozása után a magyar minimálbér nagysága az utolsó előtti helyen áll az EU-ban, vagyis a korábban lesajnált Románia is megelőzte a hazánkat.

Az Árnyékkormány szerint csak az európai minimálbér bevezetése segíthet a magyar dolgozókon, mert a fizetések rohamosan értéktelenednek el az orbáni infláció, a történelmi élelmiszerdrágulás és a hétszeres rezsiemelés miatt.

Mivel az Európai Parlament – Dobrev Klára munkája nyomán – már elfogadta a minden tagállamra, így Magyarországra is kötelező európai minimálbér-szabályozást, ezért a magyar kormányon a sor, hogy bevezesse. Orbán Viktor azonban el akarja gáncsolni az európai minimálbért, mert olcsó munkaerővel, a magyar dolgozók kizsigerelésével szolgálja ki a Magyarországon működő külföldi multicégeket.

Ezért az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyarok munkája se érjen kevesebbet, mint más európaiaké.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: PATRICK PLEUL / dpa-Zentralbild / dpa Picture-Alliance via AFP 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Varga László és akkor mi a picsa van
2023. február 09. 13:43
Majd az MSZP fizeti a saját pártkasszájából mindenkinek, s átkereszteljük európai szocialista minimálbérnek. Persze, emellett mindenki annyit dolgozik és annyit keres, amennyit akar.
brekker
2023. február 08. 23:14
Évtizede együtt röhigcsélt Zuschlaggal. A demokrácia ellenrekláma. Diktatúrát!
Robertoo
2023. február 08. 23:05
Tiszta Csillagok háborúja. "Te vagy a lázadók utolsó reménye, kicsi Luk."
zakar zoltán béla
2023. február 08. 22:16
roncs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!