A 444 diadala a fársángon

2023. február 22. 21:54

Olyan nehéz ezeket elviselni. Jézus türelme kell hozzá.

2023. február 22. 21:54
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog blog

„Ez a cím visít a 444 címoldalán ma – szerző Solti Hanna, van-e, ki e nevet nem ismeri?

Szóval, a cím: »A Fidesz-közeli 'civil szervezet' azt kéri, ne tartsanak farsangot az óvodákban és iskolákban, mert az eltereli a figyelmet jézus kereszthaláláról«

Nos, a helyzet az, hogy a »civil szervezet« (érdekes: a nem ezekhez kötődő civilek mindig idézőjelbe teendők a szemétsajtóban) nem ezt kérik. Hanem azt, hogy a böjti időszak idején ne legyen farsang. Ami ugye, egy teljesen legitim igény, és valamikor a keresztény világban, így Európában magától értetődő volt.

Aztán győztek ezek.

És ennek ellenére muszáj hazudozniuk.

Olyan nehéz ezeket elviselni. Jézus türelme kell hozzá.”

Nyitókép: Ficsor Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hazafi Teddymackó
2023. február 23. 14:59
Az állam és egyház elválasztása ugyan nem zárja ki, hogy ne legyen farsang böjt idején, igaz. De mivel a katolikus hívők összessége Magyarországon is kisebbség, tessék az Unióhoz fordulni, "kisebbségi jogok megsértése" miatt. Vagy csak hagyjuk a csudába, semmilyen hitéleti kérdésnek a politikában keresnivalója nincsen. Ellenkező esetben sérül az alapvető demokratikus elv. Apropó, minek nekünk egy "vatikáni szerződés"? Mennyi ateista és protestáns adóforint jut el a magyar költségvetésből évente a vatikánba? Ezt is majd akkor tudjuk csak meg, ha a Parlament elfogadja az ügynöktörvényt, ugye?
luxusbatar
2023. február 23. 14:41
....nem beszélve arról, hogy Jézus, nagybetű.
ozdiszatir
2023. február 23. 09:22
Mintakeresztény
Lajoss
2023. február 23. 08:50
Zsozsó,a böjt nagyon rád férne,nem beszélve a csüngőhasúról..:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!