Orbán a feltételezett ukrán összeomlás esetére bevonulást tervezhet

2023. február 01. 06:17

Ezért folytat elitcserét Orbán a hadseregnél.

2023. február 01. 06:17
null
Bauer Tamás
Facebook

„Vadai Ágnesnek igaza lehet, amikor a Honvédségnél folyó elitcserét NATO-talanításként jellemzi. Ez pedig azért történhet, mert Orbán olyan célokra kívánja használni a magyar hadsereget, amelyek nem a NATO, nem a nyugati szövetség céljai. Amikor Orbán az utóbbi években nemzetközi politikáról beszél, mindig nagyhatalmakról és más országokról beszél, de sohasem a nyugati demokráciák és különféle önkényuralmi rendszerek között tesz különbséget. Elutasítja a blokkosodást, szabadulni akar a nyugati demokráciák blokkjától, Magyarországot egy, a helyét a nagyhatalmak között kereső államként állítja be anélkül, hogy megkülönböztetné a nyugati szövetségesekhez illetve más hatalmakhoz fűződő viszonyt. Az effajta retorika nem lehet véletlen.Nyugati partnereink egységesen Ukrajna mellett állnak a putyini Oroszország támadásával szemben.

Az orbáni magyar állam nem. Orbán a háborúban Oroszország győzelmére tesz, arra, hogy Ukrajnát a földig rombolják, és »senki földje« lesz, ahogy ezt a minap számára baráti újságíróknak elmondta. Valahogy úgy, ahogy »senki földje« lett 1939 tavaszán, Csehszlovákia szétverése után az első bécsi döntés utáni maradék Kárpátalja, Jugoszlávia 1941 áprilisi német megtámadása után pedig a Bácska, ahova a magyar hadsereg bevonulhatott. Nehéz szabadulni attól a gondolattól, hogy Orbán az ukrán állam feltételezett összeomlása esetére valami hasonló szerepet szánhat a magyar hadseregnek. (...)

Márpedig hogy mi »egyenértékű hatásaiban« a külső fegyveres támadással, azt nyilván Orbán dönti el. Emellett eltűnt a szabályozásból az a korlát is, hogy »ha a rendőrség alkalmazása nem elegendő«. Láttuk már, hogy hogyan vezényeltek ki katonákat és harcjárműveket a városok utcáira terrorveszélyre hivatkozva. Ez lehet a másik új cél, amelynek esetleges megvalósítására Orbán új, hozzá feltétlenül hűséges tábornokokat és főtiszteket állít a hadsereg élére.

Nyitókép: MTI / Beliczay László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 187 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MyOp
2023. február 02. 07:42
Elvtárs a csákányt jó mélyre vágd. Ez a Bauer még a régivonalas, igazán nagy hazaárulók egyike. Talán esetleg drága Bolgár úr drága és Bánó András vannak vele egy szinten. Nagyon érti a dolgát, tudja, hogy mikor és mit kell mondani. Neki csak az a jó, ha Magyarország gyenge és kiszolgáltatott. Minden más állapot elfogadhatatlan. Most aztán az összes bunkó ukrán politikus örülhet, mert lám bentről valaku, a magyarok közül csak igazat ad nekik a magyarokkal kapcsolatban. Na persze, hogy ez az illegalitás egyik veterán partizánja, akinek a szakterülete az, hogy mindenáron, mindenhol le akarja járatni Magyarországot, az senkit nem érdekel.
Timeslot
2023. február 02. 06:25
Vén balfasz!!!
Feltuki és Gogylász
2023. február 01. 21:38
Ezek sohasem fogják megbocsájtani, hogy nem ülhetnek a nyakunkon. Az a baja, hogy nem volt, és nem is lesz sohasem nagy koalició velük... és nem diktálhatnak nekünk....szegény.
Intar
2023. február 01. 21:31
Bauer egy igazi görény. Egy aljas, mocskos, hazátlan, magyargyűlölő görény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!