Alvino-Mario Fantini: Orbán Viktorral kapcsolatban nem szabad hinni a mainstream média híreszteléseinek

2023. február 08. 14:45

A The European Conservative főszerkesztője írt véleménycikket a Newsweekbe a magyar miniszterelnökről.

2023. február 08. 14:45
null

Alvino-Mario Fantini, a The European Conservative főszerkesztője is meghívást kapott Orbán Viktortól, ő is egyike volt azoknak az újságíróknak és publicistáknak, akiket a kormányfő meghívott a Karmelita Kolostorba. Fantini a Newsweekre írt cikkében hangot adott annak, hogy mennyire lenyűgözte a komplex világpolitikai folyamatokat átlátó és azokat mindvégig szem előtt tartó magyar miniszterelnök elemzői és előadói képessége.

– szögezte le az újságíró, aki szerint van mit tanulni Európa leghosszabb ideje hivatalban lévő miniszterelnökétől és nem szabad Orbán Viktorral kapcsolatban hinni a mainstream média híreszteléseinek.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Fantini egy 15 fős csoporttal együtt beszélgetett a kormányfővel, állítása szerint az eseményen „az energetikus kormányfő könnyedén, humorosan beszélt, és bizonyította, milyen könnyedén képes fontos eseményeket a legkülönbözőbb perspektívákból elemezni”. 

Kijelentette, a nyugati vezetők többnyire önteltek és képtelenek hasonlóan összetett módon szemlélni a világot. A miniszterelnök Ukrajnáról szóló megnyilatkozásai állításai szerint

őszinték voltak, és kifinomult, a történelemben tájékozott látásmódról tett bizonyságot.

Állítása szerint a miniszterelnök a beszélgetésen kijelentette, számára kiemelten fontos a szövetségek alakítása, különösen most, amikor Magyarország az EU feketelistájára került.

– írta.

A The European Conservative főszerkesztője kifejtette, Orbán Viktor szereti a komplex helyzeteket, melyeket a hatalom prudens felhasználásán keresztül közelít meg.

– jelentette ki. 

A beszélgetés alapján világossá vált, miért szálka a washingtoni és a brüsszeli bürokraták szemében Orbán Viktor és kormánya: véleménye szerint ezt a nyers politikai tehetséget ki nem állhatják. Fantini azt írta, mindenki más sokat tanulhat Európa legrégebben hatalmon lévő miniszterelnökétől, ha képes figyelmen kívül hagyni a fősodratú médiában róla alkotott negatív képet. 

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegel
2023. február 08. 17:48
A kék könyvecskék a tagsági bizik???
Csakegycsicska
2023. február 08. 17:42
"Nem csoda, hogy Brüsszel és Washington célkeresztjében áll Orbán Viktor és konzervatív kormánya: nem tudnak elviselni egy ilyen nyers politikai tehetséget” Ez tényleg így van. Bármekkora ökörséget, hazugságot lenyom az agyhalott szavazói torkán.
fatman
2023. február 08. 17:22
Hát ja... Meg az a gond, h a többi európai politikust már rég megvették az amcsik kilóra...
Odone Ricci
2023. február 08. 17:12
Ez igaz. A "nyers (szókimondó)politikai tehetséget" ki nem állhatják Brüsszelben. Ők inkább a semmitmondó, de stilisztikailag elegáns és dialektikusan felépített szövegeket kedvelik, aféle "aria fritta"-t , azaz lefordítva magyarra a " sült levegőt ".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!