De törve nem

2023. január 20. 20:16

Odaültem, és fölkészültem a küszködő-szenvedő vereségre.

2023. január 20. 20:16
null
Bencsik Gábor
Bencsik Gábor
Demokrata

„Bevallom, rosszkedvűen ültem le a tévé elé, hogy megnézzem a most zajló kézilabda-világbajnokság magyar–izlandi meccsét. Aki követi a sportág fejleményeit, sok jóra nem számíthatott. A tavalyi magyar–szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon a csapatunk minden idők leggyengébb eredményével a 15. helyen zárt, és bár a játékosok a verseny előtt erősen fogadkoztak, volt ok az aggodalomra.

Az első körben Dél-Korea ellen hoztuk a kötelező győzelmet, de azt tudni lehetett, hogy az izlandi együttes jobb játékosokból áll, és ez a sorozat eddig is bizonyította, hogy a nagyobb játékerő előbb-utóbb fölőrli a gyengébbet. A mi meccsünk előtt a portugál–dél-koreai pontosan ezt a tételt igazolta. A dél-koreaiak becsülettel küzdöttek, a vége előtt tíz perccel még teljesen nyitott volt a meccs, aztán a végére összeroppantak, a portugálok nyolc góllal nyertek.

De hát nincs mit tenni, a mieink játszanak, nézni kell, drukkolni kell. Odaültem tehát, és fölkészültem a küszködő-szenvedő vereségre.”

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Theorba
2023. január 21. 16:22
"Megfogyva bár, de törve nem, Él nemzet e hazán. S népek hazája, nagy világ ! Kér éltet vagy halált !" Egy ócska szórakoztatóipari esemény kapcsán a SZÓZATOT idézni . . . Broáf
zsolti123
2023. január 21. 16:04
A bíráskodás ellen is tenni kellene: Csodálatos magyar győzelem a brazilok és a bírók ellen https://www.origo.hu/sport/csapat/20230120-magyarorszag-brazilia-ferfi-kezilabda-merkozes-helyszini-osszefoglalo.html
Coupdetat
2023. január 20. 20:45
A debreceni hatalmas győzelemről nem írtok, Kecskebaszók ?
Theorba
2023. január 20. 20:45
És ez egy értelmes ember . . . Kiszálltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!