Elveszett magyarok

2023. január 07. 09:04

Szerencsére ma már nem kötnek adminisztratív akadályok senkit a szülőföldjéhez.

2023. január 07. 09:04
null
Bauer Tamás
Facebook

„Nem indokolt az olyan erkölcsi elvárás, hogy valakinek a szülőföldjén kellene maradnia. Ki-ki maga dönti el, hogy Romániában, Szlovákiában, Szerbiában vagy éppen Magyarországon marad, a szülőföldjén éli le az életét, élvezve az anyanyelvi környezet komfortját, az ismert környezetet, és ugyanakkor vállalva az együttélést olyan körülményekkel, amelyekkel nehezen tud megbékélni, vagy pedig odébb áll egy idegen, de jobb egzisztenciát, biztonságosabb életvitelt  ígérő világba. Szerencsére ma már – vagy még? – nem kötnek adminisztratív akadályok senkit a szülőföldjéhez.

Az államoknak ugyanakkor határozottan dolguk az, hogy – legalábbis a demográfiai és államháztartási egyensúly fenntartása érdekében, de azért is, hogy legyen Magyarországon is és a kisebbségi életben is elegendő szakember – igyekezzenek vonzóvá tenni a maradást. A magyarországi állam ugyanúgy nem tesz eleget ennek a követelménynek, mint a romániai, szlovákiai, szerbiai. Ehhez mérten lehet a szomszéd államokon bármit számon kérni.”

Nyitókép: MTI/Beliczay László

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. január 08. 16:12
Undorító a viselkedése?Csak nem?Meg mertem volna esküdni rá, a fenébe is.
Karbantartó9
2023. január 08. 14:42
A másik hazaáruló már 1 éve kussol, te mire vársz?!
nempolitizálok
2023. január 08. 13:32
A magyarok mindig akkor érezték jól magukat, amikor a Bauer-félék nem. Nem véletlenül van ez a brancs már 12 éve a kukában.
Abafy Alfréd
2023. január 08. 10:22
ha már így van, akkó' te körmöske mé' maracc itt ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!