Tankot, tankot, és még tankot

2023. január 11. 11:27

Márpedig a háborúhoz, tudjuk, egy dolog kell: pénz.

2023. január 11. 11:27
null
Vakmajom
Facebook

„Tankot, tankot, és még tankot.

Eddig az volt a benyomás, hogy mindig éppen csak annyi nyugati katonai segítség érkezik Ukrajnába, amennyi az agresszor megállítására, tán kissé visszaverésére elég, de sosem annyi, amennyi elősegítené az országból való kiűzését, pedig ez csak akarat és szándék dolga, hiszen nem kérdés, hol van a sokkal-sokkal nagyobb gazdasági és katonai erő, csak az EU 10-szer akkora GDP-vel rendelkezik, mint az agresszor. Márpedig a háborúhoz, tudjuk, egy dolog kell: pénz.

Nos, ez az ellenállás a valódi segítségre leomlani látszik 23 elején, amerikai és francia pénzélozott szállító járművek, brit tankok érkeznek, és nagy a nyomás Németországon, hogy adjon végre ő is tankokat, vagy egyezzen bele, hogy a lengyelek adjanak német tankokat. Legalábbis ez az, amit a hírekből a nyilvánosságnak szánnak, háború van, nem mindent kötnek az orrodra és joggal.

Most, hogy Európa megnyerte az energiaháborút, és a gazdasága ezért akár recesszió nélkül megúszhatja az óriási költségvetési stimulusoknak köszönhetően, különösen Németország esetében jelentős hatású fordulat ez a korábbi évtizedek sóherságához képest, a háború hatására kinyitották a bugyellárist (és épp a korábbi sóherság miatt volt mit előkotorni belőle), lehet, hogy komolyabban odarakja magát a fegyverek területén is. Van miből, és különösen az eddig is az egyik legnagyobb adományozó Lengyelország áll az erőfeszítések élén, valódi régiós nagyhatalomként viselkedve.

A ruszkik, a barbárság, nem nyerhetnek. Az, hogy veszítsenek is, pedig csak döntés és akarat kérdése, mert az erő bőven megvan hozzá. És ezt az erőt úgy hívják, hogy pénz.”

Nyitókép: Peter Gercke/dpaPeter Gercke / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukubenko
2023. január 12. 14:13
Csak a németeknek napi 72 LNG tankhajó mennyiségre van szükségük + vezetékek a továbbjuttatásra. Európa lakossága hétszer annyi, mint a németeké. Ha csak négyszeres szorzóval számolok, akkor naponta 300 hajót kell fogadni és a gázt az egész kontinensen szétosztani. Ez legalább 300 terminál Európában és 300 az USA-ban. Az út átlagosan 21 napig tart. Vegyük le belőle a hazai kitermeléseket és a norvég gázt. Mennyi tankhajó van jelenleg és mennyi tankhajóra lesz szükség?? Ennek fényében biztosan ki merem jelenteni, hogy Európa fog még az Oroszoknál gázért és olajért könyörögni.
Ízirájder
2023. január 12. 12:49
"Most, hogy Európa megnyerte az energiaháborút, és a gazdasága ezért akár recesszió nélkül megúszhatja az óriási költségvetési stimulusoknak köszönhetően" Üzenem ennek az agyamosott liberbolsevik gyengeelméjűnek hogy európa nem nyert meg semmit és nem is nyerheti meg az energiaháborút. A németek különösen nem nyerhetnek meg semmit a bezöldített lignites meg a hajón szállított (Katarban meg Törökországban cseppfolyósított Orosz) LNG-re alapozott villannyal. Annyi történt ugyanis hogy egyenlőre nyugaton nincs kemény tél...egyenlőre. Amint beüt a hideg azonnal az egekbe emelkedik a gázár. A hülyék fejése még csak most kezdődik.....
zolizolizoltan
2023. január 12. 11:14
Hosszú háborúhoz már nem elegendő a pénz, modern hadiipar kell hozzá. No, a modern hadiipar lassú a ruszkiknál, csak a II. világháborús ócskavasakat ontják magukból. Amint látjuk, ezek az ócskavasak az ukrán háborúra sem alkalmasak.
Anonymtalan
2023. január 12. 08:56
Majom dékás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!