Csak pozitívan. 10 jó dolog, ami történt 2022-ben

2023. január 01. 09:30

Happy New Year!

2023. január 01. 09:30
null
Vakmajom
Facebook

„Csak pozitívan. 10 jó dolog, ami történt 2022-ben.

  • 1. Végetért a világjárvány. Mínusz Kína, ahol nem voltak hajlandóak hatékony, és történelmi léptékkel nézve szélsebességgel kifejlesztett új technológiájú nyugati vakcinákkal oltatni, mert akkor be kellett volna vallani a lúzerségüket. Ezt is az innovatív liberális demokráciák kezelték jobban, nem a diktatúrák, amelyek elüldözik a tehetséget. Evolúciós versenyelőny működésben.
  • 2. Soha nem látott egységbe tömörítette a demokratikus világot az orosz háborús agresszió. Kiderült, hogy ki a jó és ki a rossz.
  • 3. Az ukránok hihetetlen kitartása, senki által nem várt eltökéltsége. 100-ból 99 ember azzal számolt, hogy 3 nap alatt bedarálják őket az agresszorok, az elnök meg gyáva nyúlként bevágodik egy taxiba, ami kiviszi a reptérre, majd Mordor befalja őket reggelire. És nem, a szabadság, ami a legfőbb érték, ha van, minden van, ha nincs, semmi nincs, és annak vágya ekkora motiváló tényező, és a személyiségnek továbbra is ekkora szerepe van a történelem alakításában.
  • 4. Senki által nem kalkulált sebességgel alkalmazkodott Európa az orosz gázfenyegetéshez, és nem kis részben a magasra szökött áraknak köszönhetően sokkal gyorsabban tud leválni a ruszki fosszilis függésről, mint feltételezték. Nem teszi el a befőtt a nagymamát. A magas ár legjobb ellenszere a magas ár. Pedig majdnem bezárták a gáztőzsdét, milyen jó, hogy nem tették és hagyták a piacot működni.
  • 5. Újra kiderült, amit sokan csak a tankönyvekből olvashattak, hogy a hatósági ár hiányhoz vezet. Mindig. Mindenhol. Vannak a gazdaságban kőbe vésett alapszabályok, melyeket semmilyen akarat nem tud felülírni, akárhánymillió oldalt nyomtat ki a diktatúra közlönyéből.
  • 6. Kidurrant a kriptótulipánhagyma őrület. Tiszta víz a pohárba. Egy kis átmeneti józanság a következő őrület előtt, ami majd 20 év múlva jön.
  • 7. Visszatértek a kamatok a fejlett világba, eltűnőben a negatív kamat őrülete.
  • 8. Az iráni nőknek végleg elege lett a vallásos férfidiktatúrából. Mindig csak a csajok.
  • 9. Ha populista gazdaságpolitikára szavazol, az állam inflációval kifoszt és elszegényedsz, lásd Ankara-Buenos Aires-Budapest tengely. Nincs ingyenebéd, nincs új modell, az unortodoxia merő parasztvakítás és bullshit és hókuszpókusz, magasnyomású estimese, hiába osztották az észt évtizedekig, a közgazdasági alapszabályok működnek, a tankönyveket nem kell kidobni. Csak a pénzbőség dagálya ezt időlegesen elfedte, apálykor derül ki, kin van gatya, és kinek pucér a segge.
  • 10. Szöulban a koreaiak egy hülye megismételt teszt miatt egy hét hotelkarantént róttak ki rám, pedig makkegészséges voltam 44 fasza nyugati oltással felturbózva, és nem buktam meg, amikor a vége előtt egy perccel kilógtam a piacra levest, kimcsit, töltött tésztát meg véreshurkát enni. Ráadásul fillérekért.

Happy New Year!”

Nyitókép: Yuki IWAMURA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Horst_Tappert
2023. január 02. 11:17
Ezek a libsik pont olyan értelmi szinten vegetálnak, mint a kisgyerekek a bábszínházban. Drukkolnak a jó nyuszinak a gonosz róka ellen. És egyszer rémüldöznek, utána meg tapsikolnak. Ez a vakmajom is egy 6 éves gyerek értelmi komplexitásával látja a világot. Ami egy 6 éves gyereknél cuki. Ennél a libsinél viszont csak szánalmas...
crydog
2023. január 02. 06:28
Ez ki a fasz..minek kell egy ilyen senkit szemlézni?
scorpicores
2023. január 01. 22:48
Ha ennyire szuper okosnak képzeled magadat te vakmajom, akkor a befektetési alapod miért csak 1,8%-ot hozott éves szinten az elmúlt 5 évben, pubi ???!!!!!
Megtalálta
2023. január 01. 17:36
Féleszű.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!