VV Harry kalandjai

2023. január 06. 16:58

Tényleg megvadult, és hercegből celebbé változott.

2023. január 06. 16:58
null
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

„Vilmos nyakon ragadta öccsét, aki ráesett a kutya táljára, amely megsebezte a hátát – az efféle kalandok nem valamelyik kereskedelmi televízió reality show-jának a kellékei. Vagy talán éppen azok, csak illedelmesebben olvasgatjuk, ha tudjuk, hogy a brit királyi családban történt az eset, nem pedig valamilyen villában, ahol emberi testnedvek és trágár kiszólások jelzik a színvonalat?

Engem már régóta nem érdekelnek a különféle királyi családok bulvárhírei, tekintve, hogy ami királyi még maradt belőlük, láthatatlan számunkra. A társadalomtól legjobban sújtott Windsorokról sem valódi események, fajsúlyos döntések, jó példák jutnak eszünkbe, hiszen azoktól már megfosztotta őket a liberális demokrácia. A királyok, uralkodók sorsa ma pusztán annyi Európában, amit Ákos így fogalmazott meg a Majom a ketrecben című örökbecsűben: »Van olyan, aki nyugodt, hallgatag, / Jól kezelhető, néma rab, / De akad olyan, aki megvadul, / Ha börtönéből nem szabadul.«

Ilyen elszabadult nagyágyú most VV Harry, aki tényleg megvadult, és hercegből celebbé változott.

Tudom persze, hogy sem abban a családban, sem más királyi famíliákban nem ma kezdődtek a furcsa esetek. Nyilván száz éve is akadt rejtegetnivaló, ahogyan minden más családban is előfordul. Azzal is tisztában vagyok, hogy a közvélemény nyomása miatt nekik sok mindent nem szabad, amit nekünk igen. De a baj nem is ezzel van. Hanem azzal, hogy nem okkal, hanem oktalanul bámuljuk őket.”

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
juz3r
2023. január 09. 15:50
Sokan nem is tudják, hogy igazából ez a téma sokkal, de sokkal nagyobb fajsúlyú, mint az ukrán-orosz háború! Miért szerepel folyton a világsajtóban az angol trónon ülő Windsor-ház (amely most már igazából az Oldenburgoké), mint más egyéb monarchiát uraló család? Csak a spanyol uralkodó vérében van több francia vér (Bourbon-ház spanyol ága), mint német. A néhai II. Erzsébet királynő családja uralja most is a több monarchia 90%-át. De a leglényegesebb az egészben, hogy a fiatal, még gyermek György hercegnek nem lehet majd akárki a felesége (valaki már most felkészül valamelyik volt német választófejedelmi családban), mint például Vilmosnak. Ezért volt gáz, hogy Henrik herceg (aki tényleg tartalék volt valami miatt) olyan hölgyet választott társnak, aki nagyon messze van attól, hogy a tartalék megtudja tartani gyermekei révén a KÉK vért. Így talán érdekesebb, hogy miért kellett arisztokrata családból (Spencer) anyuka, míg az apuka szíve Camilla Parker Bowles-ért dobogott. Fontos tény az is, hogy a királyi család tagjait születésükkor körülmetélik (igen, jön egy rabbi mohel és elvégzi azt, amit a zsidó családokban csinálnak)! Akit érdekel a téma, az hallgassa meg Anglia talán második híres himnuszát (Jeruzsálem), hogy miről is szól! :)
artojan
2023. január 08. 03:33
James Hewitt fotója........jéééééééééééééééé !
Danaida
2023. január 07. 22:42
Ez a Megan egy narcisztikus, önimádó hülye szörny.
fusi.misi
2023. január 06. 22:33
Hű, lemaradtam valamiről? VV Harry és VV Meghan paplan alatt csinálták, vagy paplan fölött? Vagy ez a rész még csak most jön?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!