Kívülről vezérelt zsoldoshadsereg

2023. január 05. 16:21

A baloldaliak még olyan kiélezett, vegytisztának mondható helyzetekben is képesek az államnemzeti felfogásra hajazó rögeszméiknek hangot adni, mint az orosz–ukrán háború.

2023. január 05. 16:21
null
Borbély Zsolt Attila
Borbély Zsolt Attila
Magyar Nemzet

„Karácsony Gergely, aki a magyar irredentizmust létező veszélynek nevezte az ukrán propagandamédiában, kifejtette, hogy azt tartaná kívánatosnak, hogy a kárpátaljai magyarság magáénak érezze az ukrán államot és a háborút.

Gyöngyösi Márton szerint az orosz–ukrán háborúban a pozíciónkat az kell hogy meghatározza, hogy kárpátaljai magyarok ezrei ukrán zászlók alatt védik a szülőföldjüket. A Jobbik elnöke a Jó reggelt, Magyarország! című, 2022. december 28-án sugárzott műsorban – beszállva a baloldalon évek óta folyó nemtelen versenybe, amit leginkább az ellenzék vezetője, Gyurcsány Ferenc szít – útszéli stílusban gyalázta a magyar miniszterelnököt, számonkérve rajta többek között azt is, hogy nem áll »a szülőföldjüket védő« kárpátaljai magyarok mellé.

Körbenézve a Kárpát-medencében s végiggondolva a Trianon óta eltelt bő száz esztendőt, szomorúan összegezhetjük, hogy minden nagyobb magyar közösséget ért már brutális atrocitás a jogfosztás mellett, beleértve a tömeggyilkosságot is. Kitelepítés, tömegmészárlás a Felvidéken, Maniu-gárdisták Erdélyben, tízezres nagyságrendű szadista népirtás a Délvidéken.

(...)

Az orosz–ukrán háború legnagyobb tragédiája magyar szempontból, hogy magyar fiatalokat kényszerítenek egy velük szemben nyíltan ellenséges, elnyomó állam zászlaja alatt harcolni, hogy magyar vér folyik ismét idegen érdekekért. S ezek után egy hitehagyott pártelnök, a politikai szélkakasok mintapéldánya szemrebbenés nélkül belehazudja az éterbe, hogy az ukrán lövészárkok erőszakkal besorozott, kiszolgáltatott áldozatai »a szülőföldjüket védik« az »agresszorral” szemben.«

Nyitókép: Oleksii Chumachenko / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Amerigo
2023. január 05. 18:29
1918-1919 szelleme kísért. A vezér a nárcisztikus, terhelt elqró és szárnysegédei Karácsony, Gyöngyösi. Mindannyian a nyúlszájú vörös gróf eszmei örökösei. Mellettük ott ágál, nyáladzik több Lenin fiú és Krupszkaja mentalitású kvótanő.
Szeredai
2023. január 05. 16:59
Így van. Sajnos ez a ballibsik létező aljassága, amiről itt szó van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!