Mi lett veled, Németország?

2023. január 17. 17:08

Németország demográfiai katasztrófát él meg.

2023. január 17. 17:08
null
Schmidt Mária
Látószög blog

„Németország demográfiai katasztrófát él meg. Ez veszélyezteti jóléti identitását, aláássa szociális- és nyugdíjellátó rendszerének fenntarthatóságát és megkérdőjelezi iparának működőképességét. A német nők nem szülnek, a német fiatalok nem vállalkoznak, nem dolgoznak. Azért, mert a németek túlságosan elkényelmesedtek, és mert az újraegyesülés óta semmilyen hivatásuk, feladatuk nem maradt. A jólét és a biztonság tunyává, felelőtlenné és érdektelenné tette őket.

Merkel 16 éves kancellársága alatt megszüntette a német média sokszínűségét, felszámolta az értelmiségi hátország szuverenitását. Kényelmesebb és egyszerűbb volt a számára a narratív keret kimunkálását, a tematizálás és a nyelv meghatározását ráhagyni az amerikai megszállókra, hiszen a németek biztonságának és a védelmének szavatolása úgy is rájuk hárult. A szabadság hiánya majdnem teljesen megszüntette a német kultúrát és a tudományt, az országot ma belengi a fásultság, a közöny és az unalom.

Most, hogy a Biden elnök bejelentésének megfelelően egy terrorakció felrobbantotta a németek energiaellátását biztosító Északi Áramlat csővezetékeket, Németországgal szemben beállt a hadiállapot. Hiába játssza azt a német elit, hogy nem is történt hadüzenet, kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy meg lett támadva, el lett árulva és hogy szövetséges nélkül maradt. Nem csoda, hogy kétségbeesetten és tehetetlenül kapálódzik. Most kezdi csak kapizsgálni, hogy Washingtoniránti elkötelezettsége erősen egyoldalú maradt. Az USA nem rá, hanem Londonra, Varsóra és Kijevre tett. És jogosan tart attól, hogy további büntetésekkel is számolnia kell azért, mert összebútorozott Moszkvával és Pekinggel. 

A németek még mindig nem akarják felfogni, hogy az USA száz éve újra és újra Németország megsemmisítésére tör, mert ez a feltétele annak, hogy Európát uralni tudja.”

Nyitókép: FABIAN BIMMER / POOL / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kabajeva
2023. január 18. 15:06
Mi lesz Magyarországgal, kancsal kurva??
BlancoAgilon38
2023. január 18. 11:00
Régen gyakran jártam Berlinbe, Liverpoolba. Márjó ideje nem vágyom fejlettekhez. Itthon egy csendes, nyugis tóparti ház kibérelve nyáron, estefelé bogrács. Ilyenkor nagyjából szarok a világra. A németek halottak, ez egyértelmű. Belevesztek az USA nyaldosásába, a genderizmus kiszolgálásába, a migránsok simogatásába.
dezilluzionista
2023. január 18. 10:45
Mariskalátásávalbajvan.
peterk19
2023. január 18. 10:09
Most akkor mi a narratíva? Németország 100 évente Európa leigázására tör, és ez rossz VAGY az USA 100 évente el akarja pusztítani Németországot, mert az Európa leigázására tör, és ez rossz. Ugyanazok az emberek egyszer ezt mondjak, egyszer meg amazt. Kezdek összezavarodni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!