Pelét kérdezgettem

2023. január 01. 10:14

Nem dicsekedni akarok vele, de… Illetve miért ne dicsekednék?

2023. január 01. 10:14
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Nem dicsekedni akarok vele, de… Illetve miért ne dicsekednék? Végül is nem mindenki készíthetett reptéri villáminterjút Pelével, a napokban elhunyt brazil futballcsillaggal. Ráadásul akkor, amikor először járt Magyarországon.

Gyorsan hozzáteszem, sosem voltam az a nyomulós, szenzációhajhász újságíró. Ellenkezőleg, mindig távol állt tőlem az a tempó. A paparazzostílust meg egyenesen utálom. Hogy akkor, 1980 nyarán mégis én voltam az első, aki idehaza tollvégre kapta a Fekete Gyöngyszemet, annak banális oka volt – nem tudta az itthoni sportsajtó, hogy Pelé Budapestre jön, méghozzá egy történelmi hátterű, focizós filmforgatásra. Én is csak egy filmgyári ismerősömtől értesültem a dologról. (Persze fenntartással fogadtam a hírt – Pelé Budapesten? –, de hát az öreg Kakuszit még a régi, kaszkadőrös életemből ismertem. Csak nem tesz lóvá…) A sportlapnál, ahol akkor dolgoztam, mindenesetre nem szóltam senkinek.

Abból kiindulva, hogy ha igaz a hír, a futballrovat úgyis kint lesz nagy erőkkel a reptéren. Ha meg vaklárma az egész, rajtam ne röhögjenek, hogy még ilyesmivel is át lehet ejteni. (Koppány Gyurit, a fotóst mindenesetre magammal vittem, hátha tényleg jön a Pelé, és akkor milyen klassz lesz egy friss fotó. Kicsit kapacitálni kellett szegényt, elég bizonytalanul méregetett, de aztán kötélnek állt.)”

Nyitókép: Nelson ALMEIDA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Seniormerga
2023. január 01. 15:33
Miért mindig a jók mennek el?????.....
kulalak
2023. január 01. 14:22
A labdán az aláírás (sóhajt) Kaptam egy brazil mezt az aláírásával a fiam meg egy labdát. Meccs közben egy rossz becsúszás miatt torziós törés (gól) Ismerősöm apja az üzlettársa volt Legenda
balbako_
2023. január 01. 12:01
Pelé csakugyan nélkülözte a nagyképűséget a világhírét kedvesen, mosolygósan és szerényen viselte. Ember maradt a csúcson is.
Dr. Balla Iván
2023. január 01. 11:25
Ahhh, Menekülés a győzelembe, az mtk stadionban, Pelé, Stallone Max von Sydow, Michael Caine, Bobby Moore. Apám statiszta volt, sokat mesélt arról a napról, amit kétszer is lenyomott ezer forintért, és pénzt nem is kapott végül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!