La Repubblica: Európa igazi ellenségei a szuverenisták és a populisták

2023. január 05. 09:29

Az olasz baloldali napilap két tagállamot hoz fel példának: Lengyelországot és Magyarországot.

2023. január 05. 09:29
null

Claudio Tito cikkében arról értekezik, hogy Európa nem csupán törekvés, eszmény, hanem politikai vagy intézményi cél is, „amelyben a demokratikus tudás különféle csempéi alkotják az európai polgárok jelenlegi civil együttélésének és mindenekelőtt a jövő mozaikját”.

„Egy évvel David Sassoli halála után Claudio Sardo egy értékes könyvbe – Bölcsesség és merészség, a Feltrinelli kiadásában és a köztársasági elnök, Sergio Mattarella előszavával – gyűjtötte össze a volt elnök beszédeit” – olvasható a cikkben.

– fogalmazott, majd úgy folytatta, hogy a könyv azt is megemlíti, hogy az igazi ellenségek most a szuverenisták és a populisták.

„Elsősorban azok – mint például Lengyelország és Magyarország –, akik az európai fejlődést a jogalap aláásásával akarják tönkretenni.” – írják a cikkben.

– szögezte le Tito. 

Nyitókép: Mateusz Wlodarczyk / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Párhuzamos különvélemény
2023. január 05. 19:34
Baszom a demokratikus tudásod különféle csempéit, hogy oda egy lengyel vagy egy magyar csempe nem férhet közé!
Odone Ricci
2023. január 05. 19:04
Csak akkor kapnak ezek a médiaworkerek munkát ilyen pc médiában, ha orbánoznak és persze a lengyeleket is lehúzzák szinte naponta.
sorivo4
2023. január 05. 14:26
Európa igazi ellenségei az európai baloldal, ami Amerikát és más Európán kívüli országokat és hatalmakat szolgál, nem Európát. Az európai baloldal Európa árulói, akik az igazi európaiakat támadják.
Ficium
2023. január 05. 14:03
Fel kéne már ezen lejáratás ellen lépni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!