Nélküle Magyarország rosszabb hely lesz

2023. január 15. 17:44

A műveltség, a tudás, a csodálatos intellektuális humor egybeforrt TGM nevével.

2023. január 15. 17:44
null
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebook

Meghalt Tamás Gáspár Miklós. Közíróként, klasszikus értelmiségiként és politikusként is egész életében egy jó és szerethető Magyarországért küzdött. Ahol kiállunk a legszegényebbek mellett, ahol nem tiporjuk lábbal az emberi jogokat, ahol felelősségünk van egymásért és környezetünkért, és ahol elítéljük a szélsőségeseket. Saját bevallása szerint is többször volt kénytelen politikai látásmódját újrahangolni, de valódi nézetei soha nem változtak. Baloldali volt, zöld volt, demokrata volt.

A műveltség, a tudás, a csodálatos intellektuális humor egybeforrt TGM nevével. Tőle kapott mindenki. Ha kellett elzavarta a miniszterelnököt egy megemlékezésre, hangosan kikelt a legsúlyosabb jogtiprások ellen, a szélsőségek ellen, a fogyasztói kapitalizmus túlkapásai ellen, de természetesen (joggal) kritizálta az ellenzéki pártokat is.

Nem hunyászkodott meg és nem kötött kompromisszumokat. Az LMP teljes politikai közössége tisztelettel emlékezik Tamás Gáspár Miklósra, az elmúlt 40 év egyik legfontosabb hazai gondolkodójára, közéleti szereplőjére. Nélküle Magyarország rosszabb hely lesz.

Isten nyugosztalja!

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

 

Meghalt Tamás Gáspár Miklós

Elhunyt Tamás Gáspár Miklós filozófus, közíró, a demokratikus ellenzék egykori oszlopos tagja, az első szabadon választott parlament képviselője, 74 éves volt - számol be a 24.hu. A portál azt is megírja, hogy Tamás Gáspár Miklós 1948. november 28-án született Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen szerzett filozófiai diplomát 1972-ben.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
powerage
2023. január 16. 12:03
"A műveltség, a tudás, a csodálatos intellektuális humor egybeforrt TGM nevével. " Valaki elárulhatná, hogy ezek a bohócok pontosan mihez kalibrálják az intellektuális teljesítmény mérését, mert ez az ömlengés kezd egyre bizarrabb lenni.
rókabácsi
2023. január 16. 09:21
akkor gyorsan költözz el!
samuka48
2023. január 16. 07:58
Petike nélkületek meg kánaán lenne Magyarországon Huzatok el Gyurcsótányékal a francba!!!
pesszimista
2023. január 16. 05:28
TGM valóban borzasztóan művelt volt, amit egy mondatban el lehetett mondani, arról több vaskos kötetnyit bírt írni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!