Akku-STOP!

2023. január 23. 22:31

A Második Reformkor a feltételrendszer szigorításával kapcsolatos javaslatát elkészítette.

2023. január 23. 22:31
null
Vona Gábor
Facebook

„Az akkumulátor gyárak építése számtalan sebből vérzik. A társadalmi egyeztetés hiánya hatalmas ellenállást vált ki a helyiekből. Az esetleges környezeti károk kapcsán komoly aggodalmak merülnek fel. Az irreálisan magas vízfogyasztás a legértékesebb természeti kincsünk, a vizünk esetében vet fel kérdéseket. A helyi kkv-k vagy a hazai élelmiszeripar nemzetstratégiai érdekei hosszútávon sérülhetnek. A munkaerőt a beruházók túlnyomó többségben külföldiek behozatalával fedeznék.

A halmozódó problémák és kérdőjelek miatt a Második Reformkor országos »akku-STOP«-ot hirdet! Ne lehessen a következő időszakban ilyen jellegű új beruházásba kezdeni mindaddig, amíg társadalmi és politikai konszenzust nem élvező, szigorú feltételrendszer kialakítására sor nem kerül!

A Második Reformkor a feltételrendszer szigorításával kapcsolatos javaslatát elkészítette, amit szerdán nyílt levél formájában küld el a kormánynak.”

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2023. január 24. 18:39
Döntsétek el, hogy napelem és akku vagy egyik sem. Mert a kettő csak együtt működik. Az elektromos autó is csak azzal megy. Vagy maradunk a hagyományos szénhidrogén-alapú üzemanyagoknál. A zöldség nem azt jelenti, hogy semmibe se megyünk bele, amit a kormány akar. Hanem akkor azt is meg kell mondani, hogy mi legyen helyette. Ami működik is. Egyébként én sem hiszek az akkumulátorokban. Ezzel együtt az elektromos autókban sem. A hidrogénben hiszek, mint az energiatárolás jövőjében. De az még sok idő és rengeteg pénz, míg odáig eljut a tudomány és a technológia, hogy felválthatja a hagyományos üzemanyagokat. Amit az akkumulátoros tárolás soha. Ha elektromos autókkal akarunk járni dízel helyett, akkor ahhoz kell akkumulátor is. Amit valahol le kell gyártani. Vagy felejtsük el az egészet.
amca
2023. január 24. 17:33
Látom ez a senkiházi vonaglógábor nevű fax , mindenhez ért. Most épp az akkuhoz. Mint barátja , a senkiházy autowillhez sem értő autówill hamvas henrik nevű országos bun Cohn.
machet
2023. január 24. 16:55
Menj a p....a Vona.
nyugalom
2023. január 24. 16:26
Ez a 00 mit akar? Milyen kocsival jar? Egyebkent mindegy, mit firkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!