Az akkumulátorgyárak esetében is a legfontosabb a biztonság

2023. január 30. 18:55

Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen az: az egészséges tüdőmet és májamat otthagyni a gyárban.

2023. január 30. 18:55
null
Komjáthi Imre
Komjáthi Imre
Facebook

„Az akkumulátorgyárak esetében is a legfontosabb a BIZTONSÁG. A munkavállalók, a dolgozók biztonsága, a lakosság biztonsága és a környezet védelme, biztonsága. 33 évig dolgoztam vegyiparban. Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen az: az egészséges tüdőmet és májamat otthagyni a gyárban.

Amellett is, hogy az a gyár rohadt sokat költött munkaegészségügyi szűrésekre, munkavédelmi és egészségvédelmi eszközökre, gázérzékelőkre, ellenőrző kutakra, amelyeken keresztül mérik a talajvíz szennyezettségét, stb. Most azonban a lakosság bizonytalan, sőt a kormánnyal szemben is bizalmatlan.

Nem látjuk a garanciákat, hogy minőségi munkahelyek jönnek létre. Nem látjuk hogy lesz-e környezetvédelmi, munkavédelmi, munkajogi biztonság. Külföldi technológia, külföldi tőke, magyar kockázat.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolizolizoltan
2023. február 01. 16:34
Imre maradj ki ebből a magyar Zöldek által keltett őrületből. Várd meg a szakvéleményeket a hatástanulmányra vonatkozólag! Egyelőre környezetvédőnek önkinevezett dilettáns politikusok nyilatkoznak az akkumulátorgyárak ügyében. Mint környezetvédelmi szakértő egy fontos dologra felhívom a figyelmedet. A széndioxid semlegesség elérése környezeti károkozással fog járni. Az emberiségnek most életbevágóan fontos a klíma felmelegedésének a megállítása, ezen múlik a fennmaradása. Mérlegelni kell, mi a fontosabb, a széndioxid semlegesség elérése, vagy a környezeti károk enyhítése. Ennek eldöntése a szakemberek dolga, nem pedig az LMP dilettáns politikusainak feladata. Másrészt kérlek tanulmányozd, a német Zöldek miért helyeslik az akkumulátorgyárak hozzájuk történő telepítését, milyen összefüggést látnak az összeszerelő üzemekkel kapcsolatban.
Antal Béla
2023. január 31. 14:06
"Saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy milyen az: az egészséges tüdőmet és májamat otthagyni a gyárban. " .és a mondat így folytatódik: EZÉRT NEM DOLGOZOM MÁR HOSSZÚ ÉVTIZEDEK ÓTA. Mellesleg a szürke szennyvizet használná a gyár és létezik olyan is, hogy EGYÉNI VÉDŐESZKÖZ. Légzésvédők, kesztyűk, szemüvegek, teljes álalcok stb., sőt már járt ember is a Holdon. Bár akit lekötnek az utcán eldobált, felvágott hasú Covidosok, az nem tud lépést tartani a XXI. századdal.
Tüke66
2023. január 31. 14:01
Ez a mókus még a hagyományos ólomakkumulátoroknál tart, vagy csak egy nagyot hazudott? Nem tudom, hogy milyen vegyiüzemben dolgozhatott, de ha igaz az egészségkérosodása, annak nagymértékben ő lehetett az okozója.
csulak
2023. január 31. 11:36
Elvtarsak, az az akkugyar ami tokeletesen megfelel a nemeteknek, maguknak miert nem jo?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!