Hülyének néz mindenkit a miniszter

2023. január 14. 14:21

Majd a diákok visszafizetik, amikor felnőnek.

2023. január 14. 14:21
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Hülyének néz mindenkit a miniszter: felvesz nagyon drágán 4.25 milliárdot új hitelt 5-10-30 évre és ebből 1 milliárdot egy hamarosan lejáró hitel kifizetésére költ. Amiről nem beszél a propaganda:

  • a matek szerint a hét végére természetesen nem kevesebb lesz a devizaadósságunk, hanem 3.25 milliárddal több
  • az ügylet értelme csak annyi, hogy elodázza a problémát, a most előtörlesztett összeget nem mostanában, hanem 5-10-30 év múlva kell visszafizetni (remélhetően egy új kormánynak, persze)
  • ráadásul, ahogyan az mfor cikke is említi, azzal nem dicsekszik a miniszter, hogy az újonnan felvett hitelre sokkal több kamatot fizetünk, mint a korábbiakra. És azzal sem dicsekszik, hogy amíg a szlovákok 3 százalékra kapnak euró hitelt, mi 6 százalékért vettünk fel dollárt ... De nem érdekli, ez legyen a jövő problémája. Majd a diákok visszafizetik, amikor felnőnek.”

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vajra
2023. január 16. 00:27
A probléma csak ott van,hogy amíg Varga Mihály egy pénzügyi szakember,addig Hadházy csak egy megélhetési politikus. Egy kazánkovács ne okoskodjon a virológus munkájába.
Kambodzsa
2023. január 15. 22:13
A baloldali hergelőknél mindig lemarad, hogy az allamadósságot soha nem önmagában nézzük (úgy nincs is értelme) hanem a GDP-hez viszonyítva. Ha nem így tennénk, akkor olyan elmebeteg következtetéseket vonnánk le (ahogy Hadházy is teszi) hogy pl. a németek kurva nagy szarban vannak. Hiszen önmagában nézve az államadósságuk a magyarhoz viszonyítva egy horror. A matek akkor áll helyre, ha mellé odatesszük a német gazdaságot is. Csakhogy ha ezt ott megtesszük, akkor a magyarnál is tegyük már meg! Hadházynak inkább a lónak a f....szát kellene simogatnia, vagy boncolgatnia nem a pénzügyeket, tudtommal ez utóbbihoz semmi köze! Ráadásul pont a devizaadósságot kifogásolta, ami a baloldal alatt a többszöröse volt a mainak?
amca
2023. január 15. 17:39
Szarházy orvos állat. Magyarul ,szarzsák.
Jooee
2023. január 15. 17:33
Téged Hadházi nem kell hülyének nézni, mert alapból az vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!