Orbán Viktornak

2023. január 16. 16:24

Maga néhány éve álomgyilkosnak nevezte a Momentumot.

2023. január 16. 16:24
null
Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Facebook

„Maga néhány éve álomgyilkosnak nevezte a Momentumot, amiért népszavazáson akarta kikérni az emberek véleményét a 2024-es budapesti olimpia sorsáról. A Momentum álláspontja világos volt: Magyarország nem engedheti meg magának, hogy egy olyan drága és kockázatos vállalkozásba vágja a fejszéjét, mint egy olimpia, mindaddig, amíg olyan korrupt és felelőtlen emberek vezetik az országot, mint maguk.

A NOlimpia – Nem az olimpiára, Igen a jövőnkre aláírásgyűjtését akkor több mint negyedmillióan támogatták. Ennyi embert nevezett maga álomgyilkosnak, és még többnek vette ki gyáván a kezéből a döntést, amikor a Fidesz visszalépett a pályázattól.

Ehhez képest derült most ki, hogy maguk még egy olyan horderejű sportesemény megszervezését sem tudják vállalni 2024-re, mint a női kézilabda EB. A minap jelentették be, hogy visszaléptetik Magyarországot a rendezéstől. Érdemes hozzátenni: egy olyan eseményről van szó, melyet Ausztriával és Svájccal közösen rendezett volna Magyarország – vagyis ami valójában csak a töredékébe került volna a korábban tervezett 2024-es olimpiának. Mégis lefújták a rendezést, miután vélhetően ráeszméltek, hogy keptelenek lennének kigazdálkodni az eseményt.

Az Európa-bajnok infláció, a 400 forintos euró és a rekord költségvetési hiány idején tegyük hozzá, ez volt az egyetlen vállalható döntés.

Mégis: ezzel lényegében maguk ismerték el, hogy igaza volt a Momentumnak, amikor 2017-ben az emberekre bízta volna a kérdést - és igaza volt azoknak is, akik a Fidesz helyett a saját kezükbe vették volna a döntést.”

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2023. január 17. 20:36
Maga kérem egy f@sz.
KBA98
2023. január 17. 17:19
Te aljadék! Miért nem takarodsz vissza oda, ahonnan ide jöttél szarkeverőnek?
orygabor
2023. január 17. 13:06
Inkább mosd el a hajszárítót is!
Sün Balázs
2023. január 17. 11:47
Bandika! Te minősíted a kormányt? Te, aki Cseh Katalint nem zártag ki pártelnökként a Momentumból, amikor a Cseh Katalin családi cégeit érintő EU-s források szabálytalan felhasználásáról láttak napvilágot hírek? Láthatod, hogy még csak a korrupció gyanúja esetén az EP azonnal megszabadul a "megbotló" tagjaitól.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!