Meghalt az apám. Békésen elaludt

2023. január 16. 17:35

Mindent (és mindenkit) szeretett, ami (és aki) bátor, lázadó és a szabadságért harcol.

2023. január 16. 17:35
null
Tamás Ábel
Transtelex

„Meghalt az apám. Békésen elaludt.

Abban a kórházi szobában, azon az ágyon, amelyen egy hónap híján egy évvel ezelőtt – amikor épp kezdett megerősödni egy hosszan tartó rosszullét után, hogy aztán egy évig megint jól legyen és intenzíven gondolkodjon, írjon, olvasson – a telefonján bepötyögte a Transtelex születését köszöntő cikkét .

Mindent (és mindenkit) szeretett, ami (és aki) bátor, lázadó és a szabadságért harcol. Így a Transtelexet és szerkesztőit is, különösen, hogy folyamatosan hazavágyott Kolozsvárra.

Ha lettek volna utolsó kívánságai, egészen biztosan köztük lett volna, hogy éljen és viruljon a Transtelex, sok bátor, lázadó és szabadságszerető írással. Szabadságtartalommal, ahogy az említett rövid cikkben – kissé más értelemben – írta volt”.

***

Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
poverello 1226
2023. január 17. 15:29
"...különösen, hogy folyamatosan visszavágyott Kolozsvárra..." Minek jött ide? Mit keresett itt? Csau eltakarítása után miért nem ment vissza? Nagyon vágyakozhatott az ő Cluj Napoca-jára, aha...Világpolgár volt a modoros fajtából, echte...Legyen neki könnyű a föld!
Ila Háló
2023. január 17. 12:01
Milyen megható, és szép lett volna, ha az apja fia csak azt az egyetlen mondatot írja, ami a címe volt a többi hiábavaló közlendőjének...
BlancoAgilon38
2023. január 17. 07:47
Engem konkrétan idegesített, mikor egy-egy beszélgetést azzal döntött meg, hogy belehümmögött a másik szavaiba, belebeszélt, mormogott. Szóval: gyászolja, aki akarja, én sosem fogom.
critical man
2023. január 17. 05:33
Mennyi lejt kapott ez a kis zsidaj a cikkért?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!