Az EU csúcsintézményei tele vannak lobbistával

2023. január 27. 18:14

Az EU olyan szerkezet, mely magán viseli a nevezetes állatorvosi ló valamennyi betegségtünetét. Interjú.

2023. január 27. 18:14
Gágyor Péter
Civilek.info

Mondják, hogy a nagyhatalmak épp most rendezik át a geopolitikai térképet. Milyen következményekre számítasz?

A nagyhatalmak azt teszik, amit mindig is tettek. Miközben jótékony frázisokat zengedeznek, örök tekintetnélküliségüket élik ki a mi rovásunkra. Minden új geopolitikai térkép átmeneti. Véres provizórium volt a Szent Szövetség, a Trianon, a »Béketábor«. És a következő világbékét hangoztató konstrukció sem lesz más. Nem is lehet. A lényeg a profit harácsolása mindenáron, illetve ennek a jövőbeni vágyai, tervezetei.

Mi lehet az új világrendben hazánk szerepe jó és rossz esetben?

Nincs jó eset és jó szerep. Józan ésszel megpróbálhatjuk túlélni ezt az eszement nemzetközi kártyapartit. Tudjuk, mint mindig, a lapok most is cinkeltek. Egyetlen célunk a minél kisebb veszteség lehet. Ügyelve arra, hogy a mundér össze ne koszolódjon, a különböző stratégiák, kényszerlépések árnyékaiban a lehető legtöbbet kell megőriznünk a tisztességünkből. Talán sikerül.

Ha egy háború sem elég a szomszédban, és annak mindenre kiterjedő hatása, minek kellene történnie még, hogy legyen egy nemzeti minimum?

Nekünk a nemzeti minimum az emberi maximum is egyben. Önmagunkkal úgy kellene szembesülnünk minden pillanatban, mint az isteni ítélőszék előtt. Hiszen csak egyetlen ethosz létezik, amelynek nincsenek hétköznapi és ünnepi változatai.

Mi lehet a meggyengült EU szerepe az új világrendben?

Az EU olyan szerkezet, mely magán viseli a nevezetes állatorvosi ló valamennyi betegségtünetét. Bírálhatjuk, s ez részünkről etikus feladat, az esetleges tévedéseinkkel együtt etikus és morális is egyben, de változtatni mintha jelenleg képtelenek volnánk ezen a kéretlen állapoton. Már a mostani korrupciós botrány előtt látható volt a brüsszeli adminisztráció néhány árulkodó jellegzetessége. Az EU csúcsintézményében jóval több lobbista tevékenykedik, mint alkalmazott. Az Európai Parlament képviselői közül több, mint kétszázan vannak rajta a soros-listán, tehát ők is a lobbisták közé sorolhatók.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2023. január 28. 17:57
az EP es EB berkei tele vannak korrupt gazfickokkal ! parazitak akik europa sirgodret assak !
olajfa1
2023. január 28. 13:19
A "LOBBISTA" az "KORRUPT CIONISTA" aki "demokratikusnak" és "érdekérvényesítőnek" HAZUDJA MEGÁT! miközben csak egy aljas KORRPT cionista személy! Megint bebizonyosodik hogy ez a "demokrácia" olyan hogy amit egyeseknek szabad, és szinte KÖTELEZŐ azt a demokratikus többség MEG NE PRÓBÁLJA!!!...
Kristály
2023. január 28. 00:30
Soros kibaszta a lepedősöket.
Forgalmazó
2023. január 27. 19:40
A lobbi az ugyanaz mint a korrupció! Érdekérvényesítés valamiért cserébe! Miközben a konzervatívokra kennek minden szart!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!