Segítsetek a félművelt muciológuson (rajtam)!

2023. január 20. 19:29

Miért rendkívül környezetszennyező az akkumulátor-gyártás?

2023. január 20. 19:29
null
Ambrózy Áron
Ambrózy Áron
Facebook

„Segítsetek a félművelt muciológuson (rajtam)! Miért rendkívül környezetszennyező az akkumulátor-gyártás? Mást sem hallok, mint hogy a gyártás Magyarországra csábításával feléljük gyermekeink jövőjét (akiknek amúgy nem szabadna megszületniük a pelenka karbonlábnyoma miatt), továbbá megmérgezzük a vízkészleteinket.

Nekem az a benyomásom támadt a vonatkozó todomány felületes tanulmányozása után, hogy a haladók megint rossz nyomon progresszálnak. (Vagy a progresszívek rossz nyomon haladnak.) Mert az akkumulátor-gyártás során keletkező környezeti károk és terhek valóban rendkívüliek, csak éppen az a bányászat, finomítás, kinyerés során képződnek meg, nem a megmunkálás alatt. Persze a munkások vizet isznak, lehúzzák a vécét meg néha fel kell mosni, ha kiömlik a zacskós leves, de ebben nem látom a boJgópusztulás regionális megtörténtét.

Értem, hogy az akkumulátor RÓSZ, meg vannak benne mindenféle savak és vegyszerek, de hát ez csatornázási és technológiai kérdés. Ha tisztességes a gyár és van hatósági felügyelet, akkor nem öntik a Dunába a mérget. Szóval miért ölünk boJgót a gyártással?”

Borítókép: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 177 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jabjab
2023. január 21. 19:20
"...fekundálható..."? Szerintem az agyad 'melanizálódott', attól tartok.
nempolitizálok
2023. január 21. 19:02
A libsik nem érdekeltek Magyarország sikereiben, hiszen azok a kormány sikerességét is jelzik. Szart érdekli őket a környezetvédelem, ne valósuljon meg az ország egyik legnagyobb beruházása, ennyi.
Loopus
2023. január 21. 19:02
Thüringiának (Erfurt) jó a CATL debreceninél kétszer nagyobb gyára (épp tavaly indult be a gyártás ott), mi meg itt fumigáljuk, pedig bizonyos, hogy a fél Európa szíves-örömest kapkodott volna ezért a gyárért és termékéért. Itt, ebben a szeptemberi cikkben már arról tanakodik a világ legnagyobb jármű-akkumlátor cége, hogy szóba jöhet egy harmadik európai gyár létesítése is: https://europe.autonews.com/suppliers/catl-considers-third-battery-plant-europe
Tanner
2023. január 21. 18:53
Bocsika hogy szólok! A szennyező akkumulátor gyárakban ólom akkumulátorokat gyártottak és ha kidobtuk azokat a szemétbe akkor pláne szennyeztük a környezetet. A debreceni gyár nem ólom akkut fog gyártani, nem száz éves technológiával és nyilván oda kell figyelni, de továbbra sem az előállítás az igazán szennyező hanem a tönkrement akkumulátorok össze nem gyűjtése okoz problémát - az újra hasznosítás elmaradása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!