Reuters: Orbánnak fel kell adnia az illiberális álmokat

2022. december 21. 13:28

A hírügynökség publicistája szerint a brüsszeli pénzek nélkül Orbánnak be kell fejeznie populista gazdaságpolitikáját.

2022. december 21. 13:28
null

A magyar miniszterelnök a következő évben barátokat próbál majd szerezni az Európai Unióban – vette fel  véleménycikkében Pierre Briancon, a Reuters hasábjain. Mint fogalmazott, szerinte a „Canossa-járás elkerülhetetlen, hiszen a pandémia és az ukrajnai háború megtépázta a magyar gazdaságot”.

„Orbán, az erős ember”

Mint Briancon fogalmaz: „Orbán, az erős ember az Unió 13 milliárd eurónyi forrása nélkül nem tudja megfordítani a kedvezőtlen trendet, hiszen a nemzetközi befektetők nem tolakodnak a magyar állampapírokért”. Ugyanis

a Reuters szerzője szerint a brüsszeli pénzek nélkül Orbánnak be kell fejeznie populista gazdaságpolitikáját

és az ársapkák már eddig is a piaci viszonyok eltorzulásához és áruhiányhoz vezettek.

Orbán népszerűsége már nem töretlen hazájában”

„Az összes uniós forrás megszerzéséhez a miniszterelnöknek teljesítenie kell az EU felé tett vállalásait, és bizonyítania kell, hogy a pénzek nem a Fideszhez közeli üzletemberek zsebébe vándorol” – tette hozzá. „Orbán népszerűsége már nem töretlen hazájában, és a gazdasági káosz miatt nőni fog a nyomás, hogy lemondjon illiberális álláspontjáról” – zárta.

Kapcsolódó

Érdekesség a Reuters szerzőjének írása kapcsán, hogy véleményével részben ellentétben Tölgyessy Péter, volt SZDSZ-es politikus szerint eközben

Erről ide kattinva olvashat bővebben.

Nyitókép: MTI/Benkő Vivien Cher

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vicomt
2022. december 22. 12:43
ursula von phizer,ez az eu?Amit te vezetsz?Vastag a bőr a képeden.Tünnél már el,mint teveszar a sivatagban.
vicomt
2022. december 22. 12:40
A hazai libsik,és az amcsi nyaloncok/eu/ menjenek a pics@ba!!!
sorostalanság
2022. december 22. 10:52
Úgy szeretném látni egyszer azt a buborékot amiben ezek a "publicisták" élnek. Biztosan jó vastagon kibélelte gyuribácsi...
zorroro
2022. december 21. 19:04
Az egész orbán-rezsim a putyinista illiberalizmusra épül. Nyilvánosan 2014-ben Tusnádfürdőn hirdette meg az illiberalizmus putyini vízióját: haldokló Nyugat, Keletről fújó friss szelek, szakrális állam. 2019-ben ugyancsak Tusnádfürdőn bejelentette, hogy felépítette az illiberális rendszert.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!