Százéves szöveg

2022. december 23. 17:45

„Akár tetszik, akár nem a baloldalnak, Orbán világpolitikai tényező lett.”

2022. december 23. 17:45
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Nem vagyunk egyformák. A Hírklikkben publikáló Sebes Györgynek például az maradt meg Orbán Viktor szerdai nemzetközi sajtótájékoztatójából, amikor a Telex riportere megkérdezte a kormányfőt, gondolkodott-e már azon, meddig akar aktívan politizálni. Ezen egy kicsit elmerengett a 73 éves szerző, majd megjegyezte, szerinte jelentősen megöregedett, s ha nem is százéves, de túl van már a csúcson. Mármint az 59 éves miniszterelnök.

Szerintem meg Sebes kollégának kellene elgondolkodnia, meddig akar még aktívan írogatni. Fáradtnak érzem szegényt, ami persze nem csoda, hisz nem ma kezdte a pályát.  Alapítója volt a Bánó-féle Egyenleg »híradónak«, a Horn-korszak éveiben a rádió Krónika műsorában hallhattuk a tenorját, 2000 óta pedig a Népszava és a Hírklikk olvasóit győzködi az igazáról. 

(Nemrég azon háborgott, miért kell még mindig elő-elővenni az őszödi beszédet.)

Egyébként a veterán kolléga figyelmébe ajánlom Tölgyessy Péter minapi nyilatkozatát. A volt SZDSZ-elnök egyebek mellett ilyeneket mondott a Partizán mikrofonja előtt a magyar kormányfőről: »Akár tetszik, akár nem a baloldalnak, Orbán világpolitikai tényező lett. Vele van tele a világsajtó. Az ország méretéhez képest nagyságrenddel magasabb a szereplési mennyisége, amely nagyjából a mindenkori olasz miniszterelnökéével azonos. Nem éri el Franciaország első számú emberéét, de 8-10-szer nagyobb, mint Hollandia miniszterelnökének, ami nem semmi.«

Fogalmazhatnék úgy is, hogy Orbán Viktor ismertsége még Sebes György édesapjáénál (néhai Sebes Imre Fejér megyei párttitkár) is nagyobb, pedig róla a Rákosi-korban még utcát is elneveztek.”

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csulak
2022. december 25. 17:08
SOHA TOBBE BALOLDALT !
Zsibek Zsoli
2022. december 23. 19:33
Ahol fény van, ott van árnyék is. Orbán a sötétség. A koromfekete sötétség.
Fidesz 2090-ig
2022. december 23. 19:16
Mekkora nyalógép ez a pilhál család.
Majdmegmondomén
2022. december 23. 18:45
Azt hiszem ezzel mindenki egyetért, de nem mindenki érti meg... Persze, Orbánhoz is fel kell nőni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!