Magyarországot Orbán oroszbarát politikája miatt egész Európa megveti és lenézi

2022. december 01. 18:24

Nem csupán a gyűlöletpolitika, hanem a dühből és hisztériából való politizálás nagymesterei.

2022. december 01. 18:24
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Maruzsa Zoltán, Pintér Sándor és Orbán Viktor a felelős ezeknek a pedagógusoknak a jogtalan, és így karácsony előtt rendkívül embertelen elbocsátásáért. Csupán azért, mert kiálltak a jogaikért, kiálltak az oktatási válság megoldásáért és kiálltak a gyermekeink jövőjéért! Vajon ezt a kegyetlenséget is a keresztény szeretet nevében tették, mint annyi minden mást? Őket vonta felelősségre Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója is a szerdai beszédében. És joggal. Itt most már egy kegyetlen hatalmi játszmáról van szó. Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy a végletekig önhitt és arrogáns, a saját hatalmától megrészegedett és azt semmilyen áron feladni nem akaró politika nyers bosszúhadjárata kezdődött el. S ők bizony a falig el fognak menni. Főleg most, hogy egyre súlyosbodik a gazdasági válság – bár arra persze van pénz, hogy Novák Katalin autóparkját most cseréljék le vadonatúj Porsche állományra, potom 200 millió forintért (!) – , hogy Magyarországot Orbán oroszbarát politikája miatt egész Európa megveti és lenézi, hogy nem fognak jönni az annyira biztosra vett EU-s pénzek: kell valaki, akin bosszút lehet állni. Kell valaki, akin a dühüket le tudják vezetni. Nem csupán a gyűlöletpolitika, hanem a dühből és hisztériából való politizálás nagymesterei is ők. Szóval el fognak menni a falig.

Erre egyetlen válasz lehetséges: a pedagógusoknak is el kell menniük a falig! Össze kell fogniuk, mégpedig minden eddiginél nagyobb mértékben, mert csak együtt lesznek képesek arra, hogy megvédjék a szakma becsületét, hogy diákjaiknak olyan modern és versenyképes tudást adjanak, amivel majd képesek lesznek újra felépíteni ezt az országot abból a romhalmazból, ami belőle hamarosan marad. Az oktatáson dől el a nemzet jövője. És ez most azon múlik, hogy az ország pedagógusai képesek lesznek-e kiállnak egymás mellett. Még akkor is, ha közülük sokan Fideszesek. Hiszen nekik is bele kell gondolniuk abba, ha most a magyar kormány aljas bosszúkampánya bedarálja a hősiesen – az ő jogaikért is (!) – harcoló kollegáikat, akkor azzal ők is veszítenek! Akkor is, ha látszólag megúszhatják. Ugyanis nem úszhatják meg! Hiszen, ha a társaik kidőlnek a sorból, s a tanári kar feleződik, akkor nekik kell majd a kirúgott tanárok munkáját is elvégezni. Ami a jelenleg is fennálló hatalmas tanárhiány mellett egyszerűen be fogja dönteni az egész oktatási szektort. Game over. Nagyon nem kellene ezt a pontot megvárni! Már csak önérdekből vezérelve sem! Most kellene nekik is kiállni! Mert csak együtt lesznek képesek elmenni a falig! És ha ez sikerül, akkor a hatalom meghátrál. És lesz változás, lesz jövő, s lesz boldog oktatás. Nem ezt szeretnék mindannyian?”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hopsz Juliska
2023. január 11. 19:01
Tényleg? A történelem során végig agresszor volt - a Habsburgokkal együtt, akik az összes európai uralkodó családban benne voltak, vannak! Hopsz Ja :D és valahogy 1917-től a Gyurcsány elődök nagyon összevonódtak velük. Nem vagyok biztos abban, hogy napjainkban annyira nagy az ellentét a Gyurcsány és az oroszok között.
Wezuv
2022. december 06. 09:23
ÁLSZENT boszorkány!
KBA98
2022. december 04. 11:32
NEM! Orbán Viktor 5x választottuk meg miniszterelnöknek, mert a hazánkat védi tűzön, vízen keresztül. Nagyon nehéz dolga van, de mi kitartunk mellette. Te viszont egy aljas némber vagy, aki beleavatkozik egy más ország dolgaiba, holott semmi közöd hozzá. Te nem vagy MAGYAR!
Ferry63
2022. december 03. 10:40
Te rusnya, getinctelen ribanc, miért nem fogod Már be , a pofádat! Ki kiváncsi rád!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!