Orbánnak mennie kell!

2022. december 07. 10:07

A kormány rossz válaszokat adott a válságra, az ársapkák növelik az inflációt és a szocializmusba vezetnek vissza.

2022. december 07. 10:07
null
Papp Zsolt
Papp Zsolt
Népszava

„Bajban vagyunk, a saját hibánkból. A kormány rossz válaszokat adott a válságra, az ársapkák növelik az inflációt és a szocializmusba vezetnek vissza – ezt nem egy független elemző, nem is egy ellenzéki politikus, hanem a miniszterelnök egykori jobbkeze, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke nyilatkozta.

Mondhatnánk: végre! Végre, mert az ország józanabb fele/harmada eddig is tudta, hogy a magyar gazdaság nagy bajban van, ráadásul a kormány és a jegybank évtizedes elhibázott gazdaságpolitikája miatt. Sajnos Matolcsy nem korábban világosodott meg, mondjuk úgy 2011 körül, amikor meghirdette az unortodox gazdaságpolitikát. Vagy a »rezsicsökkentés« bevezetésekor, vagy a forint leértékelésekor, de legalább a 2021 októberi pénzszórás beindításakor megtehette volna!

Most már késő bánat: a magyar gazdaság az elmúlt évtizedben, de különösen az elmúlt egy évben – amikor a kormány ráfordult inflációgerjesztő választási osztogatásra –, olyan sebeket szerzett, amelyeket nagyon-nagyon nehéz lesz kikezelni. A magas infláció, a romló egyensúlyok,  a magyar gazdasággal szembeni bizalmatlanság évekig fogja mérgezni Magyarország megítélését. Matolcsy beszéde fontos jele a kijózanodásnak. De hogy lesz-e gazdaságpolitika fordulat, az kétséges. Kétséges, hogy Orbán ki tud-e mászni politikai földrengés nélkül a hazugságokra épülő gazdaságpolitika hálójából. Mert ugye az most már világos, hogy a válságot nem a szankciók okozzák.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorostalanság
2022. december 08. 13:01
Na de ki ez a magát firkásznak képzelő more...?
Carcess
2022. december 08. 12:12
ezért vagytok hülyék vázold már fel te buzi, hogy egy kétharmados parlamentben a többség kormánya hogyan fog megbukni? ezzel etetitek a népet
Turul48
2022. december 08. 11:35
Majd kedden.
johann07
2022. december 08. 11:06
Zsoltikám ! El is ment. A Mol vezetőségi ülésére. Nem olvastad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!