Nem megy ez a fiúknak, 12 év után is rosszul hazudik az Orbán-kormány

2022. december 26. 13:17

Nagy Mártont pedig nem is menesztették a korábban szigorú üzleti titokként tálalt adat kikotyogásáért.

2022. december 26. 13:17
null
Marnitz István
Népszava

„Mostanáig a szeptemberi helyzetet ismerjük, mely szerint az MVM, egyetlen hónap alatt 56 százalékos drágulást elszenvedve, 756 forintot fizethetett a gáz köbméteréért. Ez a rezsi-csökkentett tarifában nyilvántartott gázártétel több mint 15-szöröse. De számításunk szerint 37 százalékkal az augusztusban megemelt „lakossági piaci áron” belüli gázártételt is meghaladja. És itt sincs megállás: augusztusban ugyanis a holland tőzsde további 37 százalékot ugrott. Így két hónapra rá, októberben az MVM kiadásai köbméterenként ezer forint fölé, bevételei több mint hússzorosára is ugorhattak. Bár azóta a totálisan megőrült európai gázpiac némiképp hűlt, a téli tartalékolási hajrá miatt az év tizedik hónapja általában beszállítási csúcsot hoz.

Mindezek eredőjeként most itt állunk egy hajthatatlan kormányfővel, egy, az utasításait zokszó nélkül végrehajtó államszervezettel, az olajmonarchiákat idéző, »rezsi-csökkentett« energiadíjak pedig mára teljesen romba döntötték az állami költségvetést. De ne legyenek illúzióink: az Orbán-kormány a szakmai felvetésekre ezután is süketen folytatja a néphülyítést.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. december 28. 06:31
TÖK HÜLYESÉGET IRSZ...NÉPSZA(G)ÁS BÉRTOLLNOK.
bela barva
2022. december 27. 20:01
Ti 100 éve hazudtok, persze,hogy jobban megy nektek.
zolizolizoltan
2022. december 27. 16:20
Áprilisig bármit el lehet sütni, utána meglátjuk.
Tidal_wave
2022. december 27. 16:09
"rezsi-csökkentett energiadíjak pedig mára teljesen romba döntötték az állami költségvetést" Szóval mindenki fizessen teljes árat, Népszavás barmok? És az nem zavarja, hogy például Ausztriában most vezették be, meg máshol is?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!