Csúnya vereség

2022. december 20. 12:26

Pesterzsébet, mondják, hagyományosan baloldali kerület.

2022. december 20. 12:26
null
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Pesterzsébet, mondják, hagyományosan baloldali kerület. Hogy mi baloldali, mi nem, mostanság már nehezen értelmezhető, egy azonban bizonyos: a vasárnapi, időközi választást nem az ellenzék közös jelöltje nyerte, noha két évtizede szocialista politikusé volt a képviselői mandátum. Ez, a mostani időközi azért tűnt az ellenzék számára nyerhetőnek, mert az ellenzéki parlamenti pártok újra összefogtak, közös jelöltet támogattak, szóval szinte minden mellettük szólt. Minden, főként  az ország gazdasági helyzete, a kormány hibái, az iszonyatos infláció, no meg hát: mégis Budapestről van szó.

Mégis, mindezek ellenére, ha nem is nagy különbséggel, a volt MSZP-s  helyet át kellett adni a Fidesznek, politikusa végül 87 szavazattal többet kapott ellenfelénél.

Van ilyen, mondhatnánk, sokszor történnek váratlan, kiszámíthatatlan dolgok, végül is szoros volt a verseny, annak is lehet örülni.

Lehet, de nem szabad.

Az április óta megrendezett időközi választások döntő többségét ugyanis a kormánypárt nyerte.”

Győzött a Fidesz jelöltje a pesterzsébeti időközin

Harminc évig a baloldal nyerte a körzetet, most a Fidesz-KDNP jelöltje, Szombathy Dénes Gyula nyerte az időközi választást a szavazatok 51 százalékával. Budapest XX. kerületének 10. egyéni választókerületében tartottak vasárnap időközi önkormányzati választást, miután haláleset miatt megürült egy képviselőtestületi hely. A választást Szombathy Dénes Gyula nyerte, a szavazatok 51 százalékával.

Nyitókép: Facebook 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
PepperONee
2022. december 23. 15:32
Ezalényeg: "Az április óta megrendezett időközi választások döntő többségét ugyanis a kormánypárt nyerte" Jónapot kívánok! :D
rókabácsi
2022. december 21. 14:07
ilyen az élet! petikét is kirúgták a nép szavából nem véletlen!
Jason Bourne
2022. december 21. 08:59
Ez baloldali-jobboldali már meghaladott. Ma a baloldali globalista, a jobboldali meg patrióta.
Vad Virág
2022. december 21. 04:23
Mi a kérdés, Németh úr?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!