Kövér paranoid típusú gondolkodó

2022. december 24. 21:29

A magyar külpolitika vált morálisan halottá abban a pozícióban, amit az ukrajnai háború kapcsán elfoglalt. Interjú.

2022. december 24. 21:29
null
Szent-Iványi István
Hírklikk

Kövér arról is beszélt, ha minden így marad, akkor Európa az euro-atlanti birodalom perifériája lesz, annak a perifériája meg mi leszünk itt Közép-Európában. Miféle fóbia ez?

Kövér paranoid típusú gondolkodó. Ennek semmi alapja nincs. Az Európai Unió a világpolitika önálló szereplője, ebben semmit nem változott a súlya. Sőt, a válság hatására sokat erősödött, összetartóbb, egységesebb lett. Kövér analízise teljesen téves, és abból fakad, hogy a Fidesz marginalizálódott, perifériára sodródott. Ő ezt vetíti ki az egész unióra és Európára.

Azt is kijelentette, hogy az unió morálisan halott…

Szerintem a magyar külpolitika vált morálisan halottá abban a pozícióban, amit az ukrajnai háború kapcsán elfoglalt. Inkább ezen kellene elgondolkodni. Csakhogy ő az a fajta figura, aki az autópályán szembemegy a forgalommal, és azt mondja, ma mindenki meg van őrülve, mert szembejön. Az nem is kérdéses, hogy ő az, aki az Európai Unió fősodrával ellentétes úton halad, ezt viszont úgy interpretálja, ő jár a jó úton. Azt is mondja, hogy egyedül vagyunk, még talán Lengyelország velünk van. Erősen eltúlozva ezzel Magyarország jelentőségét.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2022. december 27. 05:03
Ezt a szar gorenyt . Itt eloskodnrk rajtunk . Mibol el ez s szar .
Agnieszka
2022. december 26. 23:53
Szrebrenyica? Ez az ember az áruló prototípusa. Van az a pénz. Jó messze lehet gurulni a fától, nem dicsőség.
Reszelő Aladár
2022. december 26. 10:54
Pista ti vagytok/voltatok azok, akik előbb kérdezték meg, hogy egy adott dologról mit kell gondolni, mint hogy meg tudtátok volna bármit is magatoktól. Sosem gondoltam volna, hogy egy konfliktusban semlegesnek lenni morálisan vállalhatatlan lenne a világon, de persze ha a mainstream azt várja, hogy cimbizzünk azzal, akivel konfliktusunk van és menjünk teljes erőből szembe azzal, akivel tegnap még együttműködtünk. Akkor szerinted ezt kellene tenni. Ha morálisan halott vagyok, mert nem akarok megfagyni Ukrajnáért, akkor Pista elvárom tőled is, hogy velem együtt vacogj te is.
Sulammit
2022. december 26. 09:24
Szent-Iványi, te fordítva vagy összerakva. Nem ismered fel a reálpolitikust? Ferenc pápa is paranoid, és mindenki, aki nem támogatja a fegyverek. dollárok, eurók ömlesztését egy elhúzódó háborúba? Aki a háborúban élő embereket támogat gyógyszerekkel, orvosi műszerekkel...? Aki nem akarja rombadönteni a hazáját?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!