Hova tűntek a tanáraink?

2022. december 12. 11:31

A tüntetéseken részt vevő diákok nem az oktatási törvényt vagy a bértáblázatokat bújva jutottak arra, hogy ott a helyük a demonstrációkon.

2022. december 12. 11:31
null
Kincses Krisztina
Magyar Nemzet

„Egy kormánypártisággal aligha vádolható gimnáziumba jártam annak idején, ahol szinte mindegyik tanárunkról tudtuk, hogy milyen politikai nézetet vall. Hogy miért? Mert a tanárok egyik tulajdonsága, hogy az osztálytermet színházteremmé változtatva, a diákok közönsége előtt előszeretettel adják elő politikai véleményüket, akár kérik őket erre, akár nem. Természetesen tizennégy évesen, az identitáskeresés bizonytalan időszakában hamar el tudták érni a tanáraim, hogy azonosuljak az általuk helyesnek vélt politikai irányzattal, és csak évekkel később, az egyetem alatt jöttem rá, hogy mekkora befolyásuk van a világban a helyét kereső fiatalra a katedrán előadó személyeknek.

Nincs ez másként ma sem,

a tüntetéseken részt vevő diákok nem az oktatási törvényt vagy a bértáblázatokat bújva jutottak arra, hogy ott a helyük a demonstrációkon,

 és sokuknak valószínűleg fogalma sincs róla, hogy valójában mi ellen lázadnak és mi célból tüntetnek. Több fiatallal is beszéltem, akik azon a sokat hallott frázison kívül, hogy Magyarország élhetetlen és külföldön képzelik el az életüket, mást nem tudtak mondani, azt pedig végképp nem tudták elmagyarázni, hogy pontosan miért is élhetetlen ez az ország.

Sosem gondoltam volna, de eljött az a pont, hogy egyet kell értenem Magyar Bálint 2005-ös szavaival, mert valóban erkölcstelen a diákokat gátlástalanul kihasználni és politikai eszközzé silányítani, ahogy azt a baloldal és a hozzá köthető szervezetek – élükön a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetével – teszik.

Elképzelem azokat a diákokat, akiknek, bár elismerik, hogy javítani kell a pedagógusok bérhelyzetén, a kialakult helyzet cseppet sem tetszik. Azokat, akik azért járnak iskolába, hogy tanuljanak, nem pedig azért, hogy látszatforradalmat szervezzenek a diákok naivitását kihasználó tanárok segítségével. Ők valószínűleg csöndben ülnek a helyükön, miközben társaik és néhány tanáruk éppen „megváltják” Magyarországot. Sajnálom és együttérzek ezekkel a fiatalokkal, azokkal, akik felismerték, hogy a megmozdulásoknak már nincs vagy talán soha nem is volt semmi köze a tanárok béréhez, és a befolyásolható diákokat egy politikai ideológia mellett állítják csatasorba. És ha mindezt még a diákok szülei is támogatják, esélytelen a józanság és normalitás hangján szólni a tanulókhoz.”

Nyitókép forrása: Kurucz Árpád/AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2022. december 12. 21:34
A keresztfiam angoltanára nem tartja meg az óráit mert úri kedve úgy tartja. Elmegy az anyukájába az összes naplopó akit a semmiért tartunk el!
Ati Papa
2022. december 12. 16:42
Lehet, hogy sokan megköveznek, de a tüntetésekről egy régi, de kis módosítással aktuális vicc jut eszembe: A tanár beír az ellenőrzőbe. " A gyerek büdös, mosdatni! " Apuka visszaír. "Nem szagolni, tanítani! " Hát most talán úgy módosulhat: Nem tüntetni, tanítani!
syphax
2022. december 12. 15:14
Akik nem tanitanak hanem az utcán randaliroznak, azok NEM PEDAGÓGUSOK, HANEM Ú.N. "ÁL-TANERŐK" AZAZ ÁL PEDAGÓGOSZOK!!! ÉS NEKIK: BAKKKKKFITTTTTY...A PECSÁJUKBA!
Lajoss
2022. december 12. 14:46
Krisztike,látod,már a diákoknak is elegük van..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!