Zelenszkij is ugyanolyan eldobható, mint Greta Thunberg

2022. december 23. 15:24

De most még szükség van rá. Most őt kell sztárolni. Most ő a mesterségesen felépített celeb.

2022. december 23. 15:24
null
Jeszenszky Zsolt
Jeszenszky Zsolt
Facebook

„2019 szeptemberében Greta Thunberg svéd klímaaktivista tinédzser teátrális, dörgedelmes beszédet mondott az ENSZ közgyűlése előtt. A világvégét vizionáló beszéd tele volt számonkéréssel, követelésekkel arra nézve, hogy milyen áldozatokat kell hoznunk, mi mindenről kell lemondanunk a klímakatasztrófa elkerüléséért és a Föld megmentéséért; és leszidott, megbélyegzett mindenkit, aki nem teszi meg mindezt, vagy – horribile dictu – máshogy gondolja.

A jelenlévők rajongó áhítattal hallgatták, majd felállva tapsoltak. A média óriási hájpot csinált neki, a világ közvéleménye úgy ahogy van, bekajálta az egészet. Greta Thunberg és anyukája köszönik szépen, nagyon jól kerestek a sztorin, milliós szerződések, könyveladások, és továbbra is ugyanaz a luxus életmód, ami ellen oly vehemensen kelt ki: »Hogy merészelitek?«. És persze az őt felhasználó klímalobbi is óriásit profitált.

A kis Greta azóta kissé kikopott a köztudatból, a világnak pedig még mindig nem lett vége, nem öntötték el a tengerek Amszterdamot, nem forrt fel a boJgó. Szép lassan kiderült, az egész világ számára tudatosult, hogy az egész egy hisztéria volt, a csaj pedig egy mesterségesen felépített celeb, akinek az volt a dolga, hogy beklímapánikoltaassa az embereket. És erre, még ha nem is mindenki vallja be, de csendben, halkan, magukban, az emberek is mind rájöttek, beleértve azokat is, akik a leghangosabban szajkózták tovább a »kapucnis kislány« átudományos lózungjait.

Azt gondolnánk, hogy még egyszer egy ilyen gátlástalanul felépített narratívát, egy ekkora kamu figurát nem vesz be a világ. Aha...

2022 decemberében Volodimir Zelenszkij, ukrán-színészelnök teátrális, dörgedelmes beszédet mondott az ENSZ közgyűlése előtt. A világvégét vizionáló beszéd tele volt számonkéréssel, és követelésekkel arra nézve, hogy milyen áldozatokat kell hoznunk, mi mindenről kell lemondanunk a gonosz Oroszország megállításáért és a dicsőséges ukrán nép fényes győzelméért; és leszidott, megbélyegzett mindenkit, aki nem teszi meg mindezt, vagy – horribile dictu – máshogy gondolja.

A jelenlévők áhítattal hallgatták, majd felállva tapsoltak. A média óriási hájpot csinált neki, a világ közvéleménye úgy ahogy van, bekajálja az egészet. Volodimir Zelenszkijnek, köszöni szépen, újabb 130 milliárd dollárt szavazott meg az amerikai kongresszus fegyvervásárlásra és egyéb célokra; csak sejtéseink lehetnek, mennyi megy ebből a pénzből privát ukrán zsebekbe, és onnan vissza a segélyt megszavazó amerikai kormánytagoknak, szenátoroknak, képviselőknek...

Zelenszkij is ugyanolyan eldobható, mint Greta Thunberg volt. De most még szükség van rá. Most őt kell sztárolni. Most ő a mesterségesen felépített celeb, akinek az a dolga, hogy bepánikoltassa az embereket, hogy Oroszország egész Európát el akarja foglani. Miközben látjuk: Ukrajnát sem képes. De a valóság nehezen hat a manipulált tömegekre. A »honvédő háború az agresszorral szemben« narratíva továbbra is áll. Az emberek nyelik, mint kacsa a nokedlit. Az orosz-ukrán konfliktus valódi természete, a mögöttes geopolitikai érdekek, és az ahogy az USA gátlástalanul kihasználja egy nép szenvedését (amely nép vezetői ezt még fokozzák is, önös érdekből, saját egójukat tovább fújva, önmaguk hatása alá kerülve)... mindez egyelőre még nem esik le a világ közvéleményének.”

Nyitókép: Jeszenszky Zsolt Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2022. december 25. 19:58
Ugyanmár, nem volt haszontalan amit a Gréta mondott. Az ukránok máris megfogadták és kevesebb energiát fogyasztanak
Kvasztics Fedor
2022. december 24. 16:15
Európa és Oroszország gazdasági együttműködése - fejlett technológia, olcsó energia és nyersanyag - kölcsönösen előnyös lehetett volna. És természetesebb, mint az, hogy Európát az óceán túlsó oldaláról vezénylik. Ezt kellett Ukrajna feláldozásával meggátolni.
llnnhegyi
2022. december 24. 15:11
Nagyon drága, gyászos dobás mindkettő. --------- Boldog karácsonyt Jeszenszky Zsolt! A Hobbysták minden szereplőjének BUÉK!
világbéka
2022. december 24. 13:20
Zelensky Boyd cssaposfiú a nagyhatalom élén. https://www.youtube.com/watch?v=5qvX6t7ISl0
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!