Az ellenzék nem ellenfél Magyarországon, az máshol keresendő

2022. december 26. 08:01

Így az év végén érdemes arról néhány szót ejtenünk, hogy hogyan is áll Magyarországon a parlamenti ellenzék, milyen állapotban van és mire lehet képes.

2022. december 26. 08:01
null
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„Nyilvánvaló, hogy a balliberális pártokban, a baloldalt vezető politikusokban csalódtak, s úgy látták, hogy inkább a médiumok világában kell baloldali erőfölényt létrehozni. Elgondolásuk nem alaptalan, mert tény, hogy a médiumok, a sajtó, az internet, a szerkesztőségek, az újságírók – tisztelet a kivételnek – már régen kiléptek a sajtó klasszikus feladatköréből, s már jó pár évtizede nem mások, mint politikai aktorok – hozzátéve azt, hogy ez a megállapításom döntően és meghatározóan a balliberális újságíró társadalomra jellemző.

DK, MSZP, LMP, Párbeszéd, Jobbik, Momentum – beszélhetünk bármelyik politikai pártról, az a közös tulajdonságuk, hogy képtelenek nemzeti és szuverenista politikát folytatni. Ez nem lenne »kötelező«, nem kellene feltétlenül a Kun Béla, Szamuely Tibor, Károlyi Mihály és társaik példáit követniük, akik már száz évvel ez előtt is az ország külföld előtti befeketítését tartották a legfontosabb küldetésüknek.

Már csak azért sem, mert az európai politikatörténetet megvizsgálva láthatjuk, hogy voltak olyan baloldali vagy liberális politikusok, politikai pártok és kormányok, amelyek képesek voltak arra, hogy hazájuk érdekeit tartsák a legfontosabb origópontnak vagy jelzőtoronynak a hazai és nemzetközi politika színpadán. Ha példákat keresünk, akkor nyugodtan említhetjük akár Helmut Schmidt német kancellárt, vagy például Felipe González spanyol szocialista miniszterelnököt, de hazai példáink is akadnak, többek között Kéthly Anna vagy, ha mai példát akarnánk mondani, Szili Katalin neve is eszünkbe juthat – talán nem is véletlen, hogy a volt szocialista házelnök átállt a kormánypártok oldalára.

Tehát nem lehetetlen és elképzelhetetlen, hogy egy baloldali vagy liberális politikus nemzeti politikát folytasson. Ám ez nekünk, itt és most Magyarországon nem adatik meg, és ez súlyos károkat is okoz az országnak, mert a Dobrevek, Jávor Benedekek, Ficsor Ádámok, Cseh Katalinok stb. tevékenysége itthon és főleg külföldön, az unióban »clear and present danger«, vagyis egyértelmű és jelen lévő veszélyt jelent.”

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 27. 15:50
Tomi,téged már a birkák sem vesznek komolyan..:)
ChatBot
2022. december 27. 13:31
Fricz elvtárs mindig az aktuális hatalomhoz dörgölőzik. Ezt tette már a nyolcvanas években is amikor az Ifjú Kommunista c. KISZ-lap szerzője volt.
Tidal_wave
2022. december 27. 11:35
Jó ez a kép, középen a dagadt dékás disznó (de szép alliteráció) Nyakóval...
Akitlosz
2022. december 27. 02:44
Mert ki képes nemzeti és szuverenista politikát folytatni? Csak nem a zsidókeresztény, unionista, atlantista Fidesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!