Dicsőség mennyben az Istennek, békesség Földön az embernek!

2022. december 24. 17:43

A Gonosz soha nem győzhet végletesen, a fény újra és újra utat tör magának.

2022. december 24. 17:43
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Ebben az évben sok rosszat tett az emberek lelkében rejlő gonosz. Örök kérdés, hogy miért lehetséges ez, de az ember mégiscsak rendelkezik a szabad akarattal, képes különbséget tenni jó és rossz közt.

A mai nap üzenete mindenek előtt a remény, hogy a Gonosz soha nem győzhet végletesen, a fény újra és újra utat tör magának.”

Nyitókép: Hadházy Ákos Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2022. december 26. 19:17
Igen, igen, igen!!! Éppen így gondolom!!! Csak épp ellenkezőleg, ahogy a lódoktor....
sagirdilsiz
2022. december 26. 12:02
Meg akartalak "védeni", gondoltam egy videóval, ahol éppen orgonálsz.....Hadházy Ákos orgonál keresésre a lófaszlengetős táblás videót ajánlotta a kereső, más próbálkozásra (zenél, templomban, orgona) sem sikerült egy orgonálós "védelmet" idetennem.
Palatin
2022. december 26. 11:40
"A Gonosz soha nem győzhet végletesen, a fény újra és újra utat tör magának." Sajnos a jó sem gyözhet véglegesen. Ákoska, te még viccböl sem vagy okoska. Ez nem ilyen egyszerü. A gonosz az egy örök jelenség, egy örök energia, ami végigkíséri az emberiség történetét, és soha nem lehet legyözni, mert mindig újraéled egy más formában. Legyözni esetleg csak a gonosz egy adott konkrét reprezentánsát lehet, - mint pl, a nácikat, a kommunistákat, vagy titeket gyurcsányistákat -, de ezzel mindig csak egy csatát lehet megnyerni. De a gonosz mindig újraéled valamilyen más formában és minden kezdödik elölröl, igazi gyöztes soha nem lesz. Többnyire abból, aki legyözi a gonosz egy reprezentánsát, az lesz a gonosz következö megjelenési formája. Minthogy az állatvilágban nincs gonoszság, az nyilvánvalóan emberi tulajdonság, egészen pontosan az intelligencia, - mint az embert markánsan megkülönböztetö adottság -, terméke. Az emberi intelligencia, - mint erö, ami teremteni és pusztitani tud, mégpedig akár végzetesen is -, hosszú távon egy zsákutca. Egy olyan kivételes kitüremkedése az evoluciónak, ami végül önmegsemmisítö csapást mér saját magára, lassan, de biztosan. Jogos szerintem az a kérdés, hogy ha ez bekövetkezik, bekövetkezhet, akkor is lehet-e az embert, mint fajt, "intelligensebbnek" nevezni, mint pl. földi gilisztát, aminek ilyen fatális önsorsrontó katasztrófáktól nem kell tartania. A jó és a gonosz harca örök. Ti gyurcsányisták is csak egy reprezentánsai vagytok a gonosznak. A konzervativok és a ballibsik céljai közötti különbség nagyon egyszerüen kifjezhetö. Közöttük természetesen konkurencia harc folyik, mindketten erösebbek szeretnének lenni a másiknál. A harcmodorban van különbség. A konzervativak úgy akarnak erösebbek lenni, hogy saját magaukat, a saját népüket akarják erösíteni. A ballibsik ellenben úgy akarnak erösebbek lenni másoknál, hogy azok életét, lehetöségeit, mozgásterét igyekeznek megnehezíteni, szétrombolni, lehetetlenné tenni. Ebböl már minden cselekedetük, taktikájuk és stratégiájuk következik is. A ballibsiknek ebböl természetesen adódik egy morális problémájuk: "Miért akarjátok ti mások életét elrontani?" Tehát erre nekik választ kell adni, különben senki nem áll melléjük. Nos az ö válaszuk erre az, hogy: "Azért akarunk mi másokat kinyírni, mert ök gonoszok." Ennek "bizinyításához" persze rengeteg kell hazudni. Nos a ballibsiket éppen azok támogatják, akik ezt a perverz, végletekig hazug és képmutató indoklást elfogadják. Egy futóversenyt is úgy lehet megnyerni, hogy gyorsabban futok, vagy a másikat elgáncsolom. Minden jelenséget a gyökerekböl, - az emberi természetböl -, kiindulva kell elemezni, és nem csak a jelenséggel, a felszínnel foglalkozni.
atake
2022. december 26. 07:14
Ezért nem fogtok soha gyözni lónakafaszaákos,mert velejéig romlott gonosz emberre hasonlitó lények vagytok:))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!