Megvalósították Kövér László régi álmát

2022. december 30. 21:58

Magyarország egy más világ, itt a az Országgyűlés elnöke az élharcosa annak hogy felszámolják a parlament jogait.

2022. december 30. 21:58
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„Már nemcsak hogy színház az egész Országgyűlés, de még kutyakomédiát is alig játszanak benne.

Minden korábbinál jobb példát mutat a kormány arra, hogy miért fölösleges bejárni az úgynevezett parlamentbe. Miután a veszélyhelyzetre hivatkozva elkezdték rendeleti úton átírni a költségvetést, sőt, rendeleti úton vezettek be új adókat, most eszükbe jutott, hogy azért mégiscsak jobban nézne ki, ha az Országgyűlés utólag ráütné a pecsétet.

Én nem vagyok se jogász, se történész, de azt tudom, hogy már a középkori parlamentek kivívták maguknak a jogot az uralkodókkal szemben, hogy az adókról ők döntsenek. A Magyar Országgyűlés viszont elvesztette ezt a jogát, nem dönthet az állam bevételeiről és kiadásairól. A kormány tetszés szerint határozhat, a parlamenti képviselőknek pedig annyi dolgunk maradt, hogy ezt utólag szentesítsék.

Az örökké tartó veszélyhelyzetekkel megvalósították Kövér László régi álmát, és bevezették a rendeleti kormányzást. (Kövér már 2013-ban erről álmodozott, csak akkor még nem volt ürügyül a bevezetésre.
Ez azért is egészen abszurd, mert a házelnöknek kellene leginkább ragaszkodni az Országgyűlés jogaihoz. Csakhogy Magyarország egy más világ, itt a az Országgyűlés elnöke az élharcosa annak hogy felszámolják a parlament jogait.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. december 31. 23:30
Újra pártállamban élünk.Köszi,fidesz!
csulak
2022. december 31. 17:45
a lonakafaszatAkos beszel ,aki nem tartja be a torvenyeket ! rohadj meg Akos
amca
2022. december 31. 15:00
Szarházy ,akire úgy emlékszik az utókor. jukkas szopni. Vagy jukkas szokni vagy yukkas zokni közmunkás orvos állat. A nemzet huuyeeye.
Saksafar
2022. december 31. 12:24
Flepnis barom. Nincs egy értelmes megnyilvánulásod sem. Minden forintért kár, amit az adófizetők pénzéből rád költünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!