Titok

2022. december 18. 10:34

Nincs titok. De:

2022. december 18. 10:34
null
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

„Titok

Amikor valamelyik ellenzéki párt politikusa tagnak jelentkezik hozzánk, a beszélgetések végén igyekszem én is találkozni a tagjelölttel. Belenézni a szemébe. Érteni az okokat, az ambíciókat, a gondolat finomságát, mélységét, látni a reakciókat.

Persze ők meg engem tesztelnek végső döntésük előtt. Így van ez rendjén. Leggyakoribb kérdésük, hogy miért, mitől működik a DK a többi ellenzéki pártnál sikeresebben. Mi a titok?

Nincs titok. De:

1. Határozott, mindenki mástól megkülönböztethető politikai karakterrel kell rendelkezni. Tudniuk kell a választóknak, hogy mit képviselünk, hogy mit fogunk képviselni, ezért a karakternek nemcsak egyértelműnek, hanem stabilnak, hosszú időn keresztül állandónak kell lennie. A DK ilyen párt.

2. Erős felhatalmazású, egységes csapatnak kell vezetni a pártot. Merni és tudni kell vezetni, irányítani. Képviselni a párt közösen eldöntött irányvonalát. Kezdeményezni, előre tervezni, üzemszerű szervezettséggel végrehajtani. A DK vezetése ezt teszi.

3. Országos szervezet kell. Ott kell lenni minden nagyobb településen. Menni, beszélni, magyarázni, szervezni, mozgásban tartani, segíteni, ellenőrizni, együtt tartani. Közösséget kell építeni. Egymásra kiváncsi, egymás társaságát kereső emberekkel. A DK jelen van.

4. Erős identitás, egymásra vigyázó belső kultúra kell. Engedni hibázni, de nem engedni rossz belső hatalmi játékokat vívni. Segíteni kell az egyéni ambíciókat összefésülni a közös érdekekkel, akarni a sikert, örülni a sikernek, támogatni, becsülni egymást. Érteni, ha nem tudsz vigyázni a pártodra, nem fogsz tudni vigyázni az országra se. Mi a DK-ban vigyázunk egymásra.

Szóval valójában semmi különös. Tisztességesen és becsületesen el kell végezni a munkát. Mi elvégezzük ezt a munkát. De ez valóban nem nagy titok.”

Nyitókép: Instagram / Gyurcsány Ferenc

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
intersziti
2022. december 20. 14:27
A jó Isten tartsa Gyurcsány Ferencet erőben, egészségben. Soha senki nem tett annyit a magyar jobboldalért, mint ő.
norbert1970
2022. december 19. 18:43
Egyszerű a dolog a megélhetése miatt jelentkezik.
Mézes-mustáros
2022. december 19. 09:56
... ezt hívják = Vágyvezérelt politizálás....
mokány
2022. december 19. 09:44
Ságvári Gárda . Vár A PÁRT .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!