A Lánchíd egyetlen funkciója is az, hogy azon folyamatosan dugók álljanak

2022. december 28. 11:44

Mi zöldek a közösségi közlekedés oldalán állunk.

2022. december 28. 11:44
null
Bakos Bernadett
Facebook

„A kormány álláspontja kristálytiszta. Nyíltan kimondja, hogy csak és kizárólag az autósokat hajlandó képviselni. Egyértelműen kijelenti, hogy Budapestnek bár adott egy természeti kincse: a Duna, azt minden irányból, széltében és hosszában is autótengernek kell elzárnia az emberek elől. Hiába van 9 Duna-híd Budapesten, abból egy sem jár a közösségi közlekedésnek, a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak azért, hogy akadálytalanul haladhassanak rajta és esetleg zajtól és benzingőztől mentesen élvezhessék a műemlék hidat és a panorámát. De rendszeresen egyértelművé teszi azt is, hogy szerinte a fővárosban élőknek nem jár az élhető környezet, a tiszta levegő és általában a városi közterületek használata, mert szerintük azoknak egyetlen funkciója az autók akadálytalan haladásának és tárolásának biztosítása. Ahogy a Lánchíd egyetlen funkciója is az, hogy azon folyamatosan dugók álljanak.

A mi álláspontunk is kristálytiszta. Mi zöldek a közösségi közlekedés oldalán állunk, és támogatjuk a kerékpáros közlekedést is. Nyíltan kimondjuk, hogy a 21. századi városfejlesztés fókuszában a forgalomcsillapítás áll. Legalább egy híd jár a többi közlekedőnek is azért, hogy ők is akadálytalanul haladhassanak, hiszen attól lesz vonzó alternatíva a közösségi közlekedés és a kerékpározás, ha megbízható, gyors és biztonságos lesz, ennek pedig legnagyobb akadálya jelenleg a városi személyautózás túlhasználata. Az autósok nem veszítettek semmit a Lánchíd kiesésével: nem kell óriásit kerülniük, nem nőttek a dugók, menetidők, nem omlott össze az autóközlekedés, erre pedig bizonyíték az elmúlt másfél év is. Minden más közlekedő, azonban hatalmasat nyert azzal, hogy megszűnt a folyamatos dugó a Lánchídon, a jelenlegi forgalmi rend tehát az optimum. De határozottan kiállunk amellett is, hogy a budapestieknek is jár az élhető környezet, az egészséges és nyugodt élet, valamint a döntés joga is.

Számítunk rá, hogy egyedül maradunk ezen az oldalon, de ez nem tölt el minket aggodalommal. Magyarország zöld pártjának feladata, hogy ellenpontot biztosítson a kormány szélsőségesen környezetpusztító és az emberek életminőségét veszélyeztető politikájának. Ha egyedül kell, akkor egyedül fogjuk bizonyítani, hogy a várost nem autópályává kell fejleszteni, hanem a benne élő embereknek. Tudjuk azt is, hogy a budapestiek többségének érdekét képviseljük, hiszen az itt élők többsége ma sem autóval közlekedik, hanem a tömegközlekedést vagy a kerékpárt használja, illetve sétál. Mégis évente 2000 budapesti hal meg idő előtt a légszennyezés miatt. Így tehát mindenki, aki kiszáll az autóból, a budapestiek túlélési esélyeit növeli.

Egyetlen út maradt tehát: meg kell mutatni, hogy a budapestiek többségének érdeke fontosabb, mint a kormány profitéhsége, és hogy jelenleg a fővárosiak életminősége áll szemben a kormány zsarolásával.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. december 30. 20:53
Ha a gépeket megtanítanánk a zöld gondolkodásra, akkor azt tanácsolnák, hogy ki kell irtani az emberiséget, de legalább egy részét, mert az ember létezésével pusztítja a bolygót. Egy akármilyen zöld párt várható támogatottsága bárhol a világon kb 4-6%. Ez ellenzékben népszerű politikusokkal akár 8-9% is lehet. Kormányra kerülve meg lemegy 3% környékére. Az a tény, hogy ilyen siralmas teljesítménnyel és ilyen parazita attitűddel nyugaton valahogy mégis sikerül kormányra kerülni, az legyen a helyi demokrácia szégyene. A lényeg, hogy egy import párt vagytok, saját gondolatok még nem volt, csak azt követitek, amit a fejlett nyugaton láttok/előírnak nektek. A fővárosban sikerült 0-24 órás biciklisávot festeni oda, ahol a legrosszabb, új BKV hajók helyett a mostaniakat is felfüggeszteni, a Blahát lekövezni. Ha Tarlós tervei elfogynak, akkor mi lesz? Biodómból is méhlegelő lesz? Tele a puttony az értelmetlen, pökhendi belpesti népnevelésetekkel. Baj meg két dolog van veletek, ha csináltok valamit, meg ha nem. Támogatom a kormányzat minden olyan közjogi hegesztését, ami távol tud tartani titeket minden hatalomtól.
machet
2022. december 29. 20:44
Ti zöldek?Húha.
Jack Reynor
2022. december 29. 10:18
Bakos Bernadettet dugja meg valaki, hogy ne legyen ennyire hülye.
MrStokes
2022. december 29. 07:37
Mióta zöld a büdös kommunista DK-s Momentum ??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!