A DK különleges politikai művelete

2022. december 02. 19:07

A Gyurcsány-párt a baloldali politikai piac tisztításában maximális fordulatra kapcsolt.

2022. december 02. 19:07
null
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Mozgástér blog

„Amit nem tudsz megakadályozni, annak állj az élére! – az áprilisi történelmi vereség után a DK teljesen a Metternich kancellárnak tulajdonított mondás szerint jár el. A Gyurcsány-párt a baloldali politikai piac tisztításában maximális fordulatra kapcsolt, most éppen a médiapolitizálás terén előznék be riválisaikat, és saját párt tv-t indítanak.

Volt itt már minden! 2014-ben külön indulás, 2018-ban részleges koordináció, 2022-ben teljes összefogás, a baloldalnak mégsem sikerült hatalomra jutni. Az utódpárt utódpártja, a DK most a vereség utáni gyászmunka terén újít, és az okok őszinte feldolgozása a Gyurcsány-házaspár politikából való visszavonulása helyett előre menekül. A pártelnök persze már a kampányban jó előre kijelölte a háborúpárti politika felelősét, amikor Márki-Zay Pétert (MZP) »kapitánynak« nevezte, hogy a választás estéjén elmondhassa: »végül azok, akik rá bízták a hajó sorsát, azt gondolják, hogy talán nem ez a legjobb kapitány.«

A nyári uborkaszezont kitöltötte a Facebookon naponta habosított »készülődés«, ami az őszi politikai szezon kezdetén egy mínuszos hírré sorvadt országjárásba, majd a fő attrakciónak számító árnyékkormány megalapításába, és ezt követően egy kongresszusba torkollott. A kongresszus köszöntésére időpontja körül regisztrálták tízezredik, naná, hogy fiatal párttagjukat. Az események ekkor felgyorsultak: immáron »kudarcos projektnek« tekintették az elmúlt tíz év ellenzéki politizálásának legnagyobb innovációját, előválasztást; megalakult az árnyékkormány; az IDEA Intézet kétszámjegyűre mérte a DK-t és még egy fővárosi momentumos polgármester is átigazolt.”

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. december 04. 07:14
Lesz bolgár nyelvű műsor is . Vezeti : A Balgarszka Krava. ( tehén )
olajfa1
2022. december 03. 17:20
Csapágyasan kapcsoltak a "legnagyobb fordulatra"!... sőt!... üzemanyag és út nélkül a sötétben zakatolnak a szakadék felé!...
kishal
2022. december 03. 14:56
Ez annak fényében érdekes, hogy Fletó és családja felett politikai szinten már 2006 óta pálcát tört a D.S. Az is pikáns volt, ahogy a legutóbbi választás éjszakáján Fletó beleröhögött a kamerába és kvázi felkérdezte a D.S.-t (ne álszenteskedjünk, Szaros Gyurkát) az eredmények és a kintről kijelölt (és rájuk erőszakolt) m.elnökjelölt besülése miatt. Érdekes játszma ez. ...Még az sem kizárt, hogy Feri az életével játszik.
olajfa1
2022. december 03. 12:23
Ez most a "NYILVÁNOS HÁZNAK" az ÚJ FAJTA REKLÁMJA! "ha a nyilvános ház nem működik, akkor NEM A REKLÁMTÁBLÁT -és az ágyakat- KELL KICSERÉLNI!!!!!!!!!"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!